Belcar

Nog meer Nederlanders in de Belcar

Het nieuwbakken Rudolph Racing kiest met de broers Grouwels voor een volledig seizoen Belcar. Na een geslaagd debuut in de Dutch Supercar Challenge, waarin de Dodges Viper van Dubois/Wijnen en Grouwels/Grouwels onder de vlag van US Carworld respectievelijk eerste en derde werden, hebben de broers Grouwels besloten om met hun exemplaar, gekoppeld aan een nieuw team (Rudolph Racing) richting Belcar te komen.

Tekst: Flor Schilte

Roger Grouwels: “Onze komst naar de Belcar heeft twee redenen. Enerzijds willen we ons product (Rudolph Energy Booster) komen promoten en anderzijds houden we meer van endurance dan van sprintwedstrijden. Onze wagen is conform aan de FIA GT3-reglementen en zodoende kunnen we aantreden in Klasse 2.”

Een groot deel van de crew van Rudoph Racing is afkomstig van Brother Racing dat de BMW E46 richting BTCS stuurt en met de Clio en de Peugeot actief blijft in de Belcar Endurance Cup en Belcar Sprint Cup. Armand Essers die vorig jaar de Ex Van de Velde-BMW van Brother Racing nog bestuurde, gaat in 2006 scheep met KS motorsport in de BMW Silhouet.

US Carworld deed de Dodge Viper van de hand en kocht een Corvette C6. Als we Pieter Dubois mogen geloven zal de Corvette naast de DSC ook mogelijk enkele malen richting Belcar komen als gast.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet