GT

FIA GT3: Paul van Splunteren krijgt zege en vice-kampioenschap terug

winnaars_vl

Paul van Splunteren en zijn partner Marco Holzer (zie foto) zijn alsnog de winnaar van de slotrace van het Europese FIA GT3-seizoen. Het snelle Nederlands / Duitse duo werd aanvankelijk na afloop van de succesvolle wedstrijd op Zolder gediskwalificeerd. Het team ging echter in beroep en heeft nu de zege – en daarmee ook het vice-kampioenschap van de fraaie, internationale klasse - terug.

Tekst: Marc Kok
Foto: Willem J. Staat

De commotie ontstond na afloop omdat het team een documentatiefout in de homologatie had gemaakt. Die leek Van Splunteren & Co met een diskwalificatie (en daarmee verlies van kostbare kampioenschapspunten) duur komen te staan. "Maar inmiddels heeft de FIA de onvolkomenheid omgezet in een geldboete voor het team’’, geeft de racende eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven aan. "Dus alle punten en vooral mijn overwinning hebben we weer terug!’’

Succes compleet
Om het succes compleet te maken, heeft ProSpeed nu tevens definitief het teamkampioenschap opgeëist. Tevens waren Van Splunteren en Holzer de beste Porsche-rijders, dus kunnen ze de Porsche Manufacturers Cup in de prijzenkast zetten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet