Sportscars

Sportscars: Michael Valiante snel ter voorbereiding 24U Daytona op Homestead

Ter voorbereiding van de 24U van Daytona vond er deze week een uitgebreide tweedaagse testsessie plaats op Homestead. Uiteindelijk was de Ford Riley van Michael Valiante met een tijd van 1.13.2 het snelst. In de GT-klasse ging de snelste tijd naar de Porsche 911GT3 van Andy Lally.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

ms_ford_riley
Het team van Michael Shank Racing was bijzonder snel op Homestead.

Michael Shank DP’s snel
Het team van Michael Shank Racing kan de 24U van Daytona met vertrouwen tegemoet zien. Uiteindelijk prijkten de namen van zowel Michael Valiante als Oswaldo Negri bovenaan op de monitoren. Michael Valiante: “Het ging uitstekend, samen met Oswaldo waren wij constant snel. Wij zijn teamgenoten en hebben voor deze test uitstekend samengewerkt. Voor de Kerst is dit een prettig gevoel.” De Fransman Christophe Bouchut was tijdens het begin van de testsessies met zijn Level 5 Motorsports BMW Riley snel onderweg.

patrick_dempsey_test
Ook acteur/racer/teambaas Patrick Dempsey was behoorlijk snel.

Het Speedsource Team won dit jaar de GT-klasse met de Mazda RX8. De kampioenswinnende RX8 is verkocht aan Team Sahlen. Oud Champcar-coureur Memo Gidley die samen met Wayne Nonnamaker aan de test deelnam, liet direct een tweede tijd noteren.Veel aandacht ging er uiteraard uit naar Patrick Dempsey die eveneens over een nieuwe Mazda RX8 beschikt. “De auto voelt fantastisch aan en hij met de nieuwe uitlaat set-up is hij behoorlijk stil geworden” aldus Dempsey, die aan zoveel mogelijk races wil deelnemen voor zover zijn drukke schema’s dit toelaten.

mazda_rx8
De fraaie Mazda RX8 van Speedsource Mazdaspeed.

Porsche Amerika heeft voor de GrandAm een speciale 911GT3 Cup versie ontwikkeld, die eerder deze week gepresenteerd werd. Sportscar-monument Hurley Haywood is op zijn besluit om afscheid van de sport te nemen teruggekomen. De veteraan neemt ook komend jaar aan de 24U deel!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet