GT

FIA GT1: Braziliaanse zege op Braziliaanse bodem

fia_gt_brazilie_nov2010

Enrique Bernoldi, wie kent ‘m nog. De voormalige ploeggenoot van Jos Verstappen bij Arrows in de Formule 1 racet tegenwoordig in de FIA GT1. Afgelopen weekend won de Braziliaan samen met landgenoot Xandi Negrao op eigen bodem de Championship Race. Het duo startte als 4de, maar kwam op Interlagos als winnaars over de meet.

Thomas Enge en zijn racepartner Darren Turner vertrokken vanaf poleposition. Zij moesten uiteindelijk in hun Maserati genoegen nemen met de tweede stek. Marc Hennerici en ex-DTM-coureur Alex Margaritas stuurden hun Corvette na dik een uur racen naar P3.

Nederlanders
Nicky Pastorelli was ook actief op het Braziliaanse asfalt. Met teamgenoot Dominik Schwager finishte Pastorelli in een Lamborghini als 7de. Er deden in totaal 23 equipes mee. Peter Kox, die rijdt met de Duitser Christopher Haase, eindigde in de middenmoot als 12de. Het duo Duncan Huisman / Kuismanen zag de Corvette als 19de geklasseerd.

Klassement
Volgend weekend is in het Argentijnse San Luis de laatste race van het seizoen. Het koppel Michael Bartels / Andrea Bertolini staat aan de leiding met 132 punten. Achter het nummer 1 koppel staan Enge en Turner met 104 punten op P2. Marc Hennerici (99) is terug te vinden op plek 3.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet