Diversen

Div: Filipe Albuquerque winnaar Race of Champions

filipe_albuquerque

Niet Michael Schumacher, niet Sebastian Vettel, niet Sebastien Loeb, maar ROC-debutant Filipe Albuquerque is de glorieuze winnaar van de Race of Champions 2010. Jeroen Bleekemolen moest zijn meerdere erkennen in Sebastien Loeb, die een hele serie rijders wist te verschalken, maar in de finale Albuquerque niet kon verslaan.

Jeroen Bleekemolen had het lastig in de groepsfase. Eerst verloor hij van Loeb, vervolgens was ook zijn Team Benelux-bondgenoot Bertrand Baguette te sterk en was de ROC voor onze landgenoot over.

In de kwartfinale werd duidelijk dat Albuquerque op dreef was, hij versloeg zijn landgenoot Alvaro Parente en kon zich opmaken voor de halve finale. In de andere kwartfinale moesten de Duitsers onderling gaan uitmaken wie doorging naar de halve finale. Net als in de F1 was Vettel te sterk voor Schumacher. Loeb stuurde Kristensen naar huis en Priaulx was een maatje te groot voor Baguette. Daarmee waren de vier halve finalisten bekend.

Daar moest Albuquerque de arena in tegen publiekslieveling Vettel. Tot verbijstering van het Duitse publiek zagen zij Vettel verliezen. Dat Loeb Priaulx versloeg maakte minder indruk.

Toen Loeb in de eerste finale een voorsprong wist te nemen op de Portugees leek de strijd gestreden, maar niets bleek minder waar. Albuquerque kwam terug en won zelfs de eerste heat. De Fransman kwam in de tweede heat terug en maakte de stand gelijk. In de derde en beslissende heat pakte de debutant de zege en kroonde zich daarmee tot Champion of Champions.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet