DTM

DTM: Gary Paffett wint, Paul Di Resta kampioendtm_di_resta_sjanghai_r2
Na de twee DTM-titels van Timo Scheider treedt Paul di Resta nu als kampioen in
diens voetsporen

“Ik heb al wel meer dingen gewonnen, zoals de Formule 3 Euro Serie en de McLaren Autosport Award, maar de DTM-titel is toch wel heel bijzonder”, zei Paul Di Resta na afloop van de wedstrijd. “Jammer dat er niet meer familieleden van mij hier zijn om dit succes te vieren, maar vanavond wordt er zeker feest gevierd samen met het team!” Overigens is het voor de Schotse familie met Italiaanse wortels wel een heel bijzonder jaar, want eerder in dit seizoen won Di Resta’s neef Dario Franchitti niet alleen voor de tweede maal in zijn loopbaan de Indy 500, maar mocht hij zich ook nog eens tot Indycar-kampioen laten kronen.

Gary Paffett was heel tevreden met zijn overwinning, waarmee hij zelfs de onfortuinlijke Bruno Spengler nog inhaalde in het kampioenschap en uiteindelijk als tweede in de eindrangschikking het seizoen kon afsluiten. Spengler, die in de race als eerste beide pitstops had gemaakt, had last van onderstuur en kon nauwelijks posities goedmaken. Daardoor eindigde hij slechts als 13e en scoorde daarmee dus geen punten.

dtm_jarvis_sjanghai
Pechvogel Oliver Jarvis was één van de weinige uitvallers.

Timo Scheider werd de beste Audi-rijder, niet alleen in de race, maar ook in de eindstand van het kampioenschap. “Mijn team heeft enorm hard gewerkt om de auto na mijn crash van gisteren weer op tijd af te krijgen. Dit resultaat is een beloning voor hen”, sprak Scheider. Martin Tomczyk scoorde als vierde in de race zijn beste resultaat van het seizoen, gevolgd door


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet