Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen: ‘Kans op winst in 24 uur Daytona’

jeroen_bleek_daytona_1

Op 29 en 30 januari zal ik voor de tweede keer deelnemen aan de 24 uur van Daytona. Nadat ik dit jaar mijn eerste keer meegedaan heb in Daytona wist ik meteen dat dit een van de races is die je niet snel meer wilt missen. Ik had een aantal aanbiedingen van teams en ben op zoek geweest naar de beste kans om een kans te maken op een overwinning.

Ik kom uit voor TRG. Ze hebben de race al drie keer gewonnen en het team wist in 2003 de race zelfs overall te winnen met een GT auto. Al jaren lang zijn ze het beste Porsche team. Ze krijgen veel fabriekssteun vanuit Porsche, waardoor de auto’s erg competitief zijn. Tijdens de race rijdt er ook een Porsche fabrieksrijder in ons team, wat de sterke band al aangeeft met de fabriek. Daarnaast rij ik met mijn ALMS teamgenoot Tim Pappas, Bret Curtis en James Sofronas. Allemaal hebben ze ervaring op Daytona en we moeten een team kunnen zijn dat een kans maakt om te winnen.

Vorig jaar kwam ik nog uit voor Magnus Racing. Daar behaalden we de 5de plaats. Helaas hadden we net te veel pech, anders had er zeker een podium ingezeten. Om in Daytona te rijden, was wel een super ervaring. Vooral omdat je gedeeltelijk op de oval rijdt met een enorme banking. We rijden met de Porsche ongeveer 290 km/u en zo kun je toch een beetje voelen wat de Nascar rijders meemaken tijdens zo’n oval race. En voor Amerika is dit het begin van een nieuw seizoen, waar alle grote namen aan mee willen doen. Het startveld is altijd enorm divers, met rijders uit de Nascar, Indycar, ALMS en natuurlijk ook veel toprijders uit Europa.

jeroen_bleek_daytona_2

Door mijn goede seizoen in de ALMS had ik genoeg mogelijkheden om in een goede auto te komen. Ook het team waar ik vorig jaar voor uitkwam in Daytona was een goede optie. Zij zullen een grote concurrent zijn. Ik kijk weer erg uit naar de race. Van 7 tot en met 9 januari doen we mee aan de officiële test, om ons goed voor te bereiden. We hebben een nieuwe auto tot onze beschikking, die net bij het team afgeleverd is.

De rest van mijn programma voor 2011 begint ook al aardig vormen aan te nemen. Het gaat weer een druk seizoen worden, met zowel races in Amerika als Europa. Als er meer nieuws is laat ik dat weten. Eerst op naar de Race of Champions komend weekend in Duitsland! Groeten, Jeroen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet