V8 Supercars

V8 Supercars: X-games Medaillewinnaar wil overstap! V8 Supercarcoureur door darmkanker geveld

Afgelopen weekend was X Games Freestyle Moto X-Gold medaille-winnaar Cam Sinclar te gast bij het Toll Holden Racing Team. Toll HRT-coureur Garth Tander wijdde hem in de geheimen van het V8 Supercar racen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Holden, Team BOC


tander_bmx
Cam Sinclair wil een overstap naar de V8 Supercars maken. De X-Games winnaar zou
graag een overstap naar de vierwielers willen maken.


X-Games Medaille winnaar wil overstap!
De 26-jarige Cam Sinclair was dit weekend op Sandown te gast bij het Toll Holden Racing Team. Sinclair: “Dit is een “world class team” en een indrukwekkend team, waarmee ik graag eens zou willen rijden. Enkele Moto-X en FMX-rijders hebben wel eens een V8 Supercar geprobeerd, maar nu ik achter het stuur van Garth’s Holden heb gezeten begrijp ik ook waarom. Tander verklaarde dat Sinclair in de toekomst van harte welkom was.

“Cam zou geen moeite hebben om in één van onze Holdens direct op snelheid te komen, maar ik ben niet zo gek dat ik op zijn Rockstar motorfiets een achterwaartse salto maak. Dat is gewoon te gek.” aldus Tander.

Sinclair was de derde rijder ter wereld die er een slaagde een dubbele achterwaartse salto op zijn motor te maken. Tijdens een crash in Spanje liep hij vorig jaar levensbedreigende verwondingen op. Na een lang herstelproces kwam hij terug en won vorig jaar Goud op de X Games 16 in Los Angeles.

richards
Bathurst specialist Jason Richards. Geveld door darmkanker.


Darmkanker velt Jason Richards
Vrijwel alle teams en deelnemers waren dit weekend met hun gedachten bij Jason Richards, die in 2005 en 2008 op Bathurst als tweede eindigde. Bij een routinecontrole kort voor de wedstrijd op Sandown bleek dat de 34-jarige Nieuw Zeelander aan darmkanker lijdt. In 2001 verhuisde de voormalige Formule Ford coureur naar Australië en zocht zijn heil in de V8 Supercars. Regerend kampioen Jamie Whincup: “Dit is shockerend wij leven allemaal met hem mee.”


richards_actie
Richards recentelijk nog in actie op Surfers Paradise.

Peter Brock beste Australische Toerwagencoureur
In Australië heeft men dit weekend de legendarische Peter Brock tot de grootste Australische toerwagencoureur aller tijden uitgeroepen. De Canadees Allan Moffatt die naar Australië emigreerde kreeg de derde plek toegewezen.
Beste Australische Toerwagencoureurs: 1. Peter Brock, 2. Mark Skaife, 3. Allan Moffat, 4. Jim Richards, 5. Dick Johnson, 6. Craig Lowndes, 7. Ian Geoghegan 8. Marcos Ambrose, 9. Norm Beechey, 10. Jamie Whincup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet