NASCAR

NASCAR: 13e Nationwidezege voor Kyle Busch. Danica Patrick leidt voor de eerste maal op Homestead

Kyle Busch behaalde in Homestead de dertiende Nationwide-zege dit seizoen voor het team van Joe Gibbs Racing. Het team van de legendarische American Football coach Joe Gibbs won daarmee tevens de teamtitel. Penske-coureur Brad Keselowski stelde enkele weken geleden al de rijderstitel veilig.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

13e_2010_zege_kyle_busch_homestead
Kyle Busch, de absolute recordhouder in de Nationwide-series won gisteren voor de 13e maal.
Vandaag wil hij bijdragen aan de titelaspiraties van Denny Hamlin.

Teamtitel voor JGR
Met een 13e zege in de Nationwideseries op Homestead stelde Kyle Busch de teamtitel voor het team van JGR-Racing veilig. Voor Busch was het zijn 13e zege in 29 starts. In totaal won het team van JGR-Racing de afgelopen drie jaar maar liefst 49 wedstrijden, waarvan er 31 op naam van Kyle Busch staan. Kyle Busch won tot nu toe 43 races in de Nationwideseries. Ook op Homestead was Busch dominant, van de 200 ronden tellende wedstrijd reed hij er maar liefst 153 op kop. Kevin Harvick eindigde met zijn Chevrolet als tweede. Harvick, één van de kanshebbers voor de NASCAR Sprint Cup titel verklaarde achteraf dat hij voor de wedstrijd voor vandaag toch nog wat interessante dingen had opgedaan.

Kevin Harvick: “Ik ben in een veel beter ritme gekomen met betrekking tot de “bumps” en oneffenheden. Ik weet nu precies welke lijnen ik moet aanhouden en hoeveel ronden ik nodig heb om na de restarts bepaalde dingen te doen.”

Kampioen Brad Keselowski eindigde als derde en wist in de openingsfase zelfs een crash te vermijden. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde. Keselowski: “Het is nogal een lange rit geweest om hier aan de finish te komen. Wij wisten dat wij op het eind van de wedstrijd geen troeven meer in handen zouden hebben. Maar wij doen allemaal wat wij kunnen om races te winnen. Keselowski eindigde dit jaar voor de 26e maal inde Top 5!

Danica Patrick aan de leiding
Danica Patrick kwalificeerde zich als vijfde en reed voor de eerste maal in haar Nationwide-carrière vier ronden op kop, terwijl andere deelnemers voor hun geplande stop naar binnen gingen. Naar een herstart in de 28e ronde was haar optreden eigenlijk teleurstellend. Ze viel naar de 21e plek terug en eindigde uiteindelijk als 19e in haar 13e participatie in de Nationwide-series. Danica voelde zich nogal gefrustreerd omdat de tweede beste Rookie van 2010, Brian Scott haar geen enkele kans gaf.

Danica Patrick: “Wij wisten ons uitstekend te kwalificeren, maar competitief gezien wil ik gewoon meer. Eigenlijk zou ik nu wel eens een keer willen winnen!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet