Formido Swift Cup

Div: Swift Cup rookies testen in formulewagens

480_beelen_form_ren_1

Nadat Jelle Beelen dit seizoen als jongste coureur ooit in de Formido Swift Cup debuteerde (hij werd 15 in januari 2010), heeft de jonge coureur nu ook zijn eerste meters in een Formulewagen gemaakt. Op Circuit Park Zandvoort ondervond hij aan den lijve dat een Formule Renault 2.0 toch wel iets anders is dan een toerwagen als de Swift. Ook Steijn Schothorst maakte zijn debuut in een formulewagen, hij bestuurde de Formule Ford van zijn broer.

Tekst en foto’s: Justin van Densen

480_beelen_form_ren_vizier

“Nu snap ik dat die Formulewagenrijders zo klagen over toerwagens tijdens testdagen”, grapte Jelle.

480_beelen_form_ren_cockpit

“Het snelheidsverschil is wel erg groot en in een toerwagen heb je dat minder snel door.”

480_beelen_form_ren_ac_2

Jelle kende een goede test en leek de Formule Renault bolide aardig onder de knie te hebben. “Maar nu ik klaar ben voel ik het wel in mijn nekspieren. Vooral in het Scheivlak en in Bosuit voel je dat er flink aan de nekspieren getrokken wordt door de extreme snelheid. Maar dit is wel kicken hoor.”

480_beelen_form_ren_zij

Jelle reed voor het team van AR Motorsport, waar dezelfde monteurs werken als bij het Coronel Junior Team in de Suzuki Swift Cup waar Jelle afgelopen jaar zijn debuutseizoen reed.

480_steijn_schothorst

Ook zijn Swift Cup-teamgenoot Steijn Schothorst testte in een formulewagen. Hij bestuurde de GEVA Racing Formule Ford van zijn broer Pieter.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet