DTM

DTM: Audi zet Premat aan de deur. Debuut Darryll O’Young in China

Ruim een week voor de DTM Finale in China heeft men bij Audi Alexandre Premat aan de deur gezet. De Phoenix Audi A4 DTM zal in Shanghai bestuurd worden door de 30-jarige Canadese “import” Chinees Darryll O’Young.

Tekst Willem J. Staat
Foto Audi Sport

darryll_o_young
Darryll O'Young eindigde met de Audi-routiniers Marco Werner en Frank Biela als
tweede in de 12 Uur van Sepang met de R8 LMS.

Audi zet Premat aan de deur
In een perscommuniqué laat Dr. Ulrich weten dat het niet gemakkelijk was om het contract van Alexandre Premat voortijdig te ontbinden. Maar er was te veel verschil van mening tussen beide partijen. Audi bedankt Premat voor de bewezen diensten en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière. De crash van Premat in Adria was voor Audi vermoedelijk de laatste druppel die de emmer deed overlopen. Ook op de Eurospeedway zorgde Premat voor de nodige commotie bij de start. Hij schakelde daarbij zijn team-en merkgenoten uit. Korte tijd daarna werd Premat bij Dr. Ulrich voor gesprek ontboden.

Darryll O’Young behaalde samen met Frank Biela en Marco Werner een tweede plek tijdens de 12 Uur van Sepang in Maleisië met een Audi R8 LMS. Ook behaalde de in Canada geboren maar in Hong Kong woonachtige Chinees successen in de Aziatische Porsche Cup en kwam tevens in het WTCC uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet