DTM

DTM: Kalender compleet, voorlaatste race in Le Mans

Met de bekendmaking van de nog ontbrekende locatie voor de voorlaatste race van het seizoen (13 tot en met 15 oktober) is de kalender voor de DTM 2006 compleet. De wedstrijd zal worden verreden op het Bugatti-circuit in het Franse Le Mans. Daarmee komt de DTM voor het eerst sinds de heropleving van de serie in het jaar 2000 weer in Frankrijk aan de start.

Tekst: Albert Landman

Medio jaren negentig reed de toenmalige internationale DTM-variant ITC twee keer op het circuit van Magny Cours. De huidige DTM heeft een sterke band met Frankrijk: sinds 2002 komt Jean Alesi voor Mercedes-Benz uit in het kampioenschap en in hetzelfde jaar werd Laurent Aiello met Audi de eerst Franse DTM-kampioen. Ook Eric Helary reed een tijdlang DTM.

Vorig jaar al stond er een stratenrace in Avignon op het programma, maar die ging uiteindelijk niet door vanwege het ontbreken van de nodige vergunningen. De nu geplande wedstrijd in Le Mans is publicitair gezien aardig voor Audi, dat op het circuit aan de Sarthe sinds 1999 vijf overwinningen vierde in de beroemde 24-uursrace voor sportwagens. Mercedes-Benz heeft iets minder goede herinneringen aan Le Mans...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet