Formule 2

GP2: Slotrace Giedo van der Garde 'slaat nergens op'

giedo_gp2

Giedo van der Garde kende een race vol tegenslagen op de zondag in Abu Dhabi. De Nederlander had de wedstrijdleiding opnieuw tegen zich en kreeg maar liefst drie drive through-straffen. Enige lichtpunt: hij was met afstand de snelste man op de baan.

Tekst en foto: PR

"Mijn eerste straf was omdat ik een valse start gemaakt zou hebben, maar dat was onzin", zei Giedo van der Garde. "We hebben het nadien met het team nog bekeken en ik was echt niet te vroeg weg. Vervolgens mocht ik opnieuw door de pits rijden, omdat ik één keer naast de baan was beland en daar zogenaamd voordeel van zou hebben gehad. Ik was gefrustreerd en kwaad en reed vervolgens te hard door de pits, waardoor ik nóg een keer kon binnenkomen."

Doel Formule 1
"Het was een lachertje, echt waar. We hebben daarna gelukkig nog kunnen laten zien dat we niet op de zevende plaats in het kampioenschap thuishoren. Ik was in de slotronden ongelooflijk snel, soms wel een seconde sneller dan de rest. Dat is nog wel een lekker gevoel, maar verder sloeg deze race nergens op. Ik kan nog niet zeggen of dit mijn laatste GP2-race was. Natuurlijk is ons doel om volgend jaar de Formule 1 te halen, daar zijn we nog steeds volop over in onderhandeling. We zullen zien hoe het loopt."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet