Formule 2

GP2 Series: Valsecchi sprint naar slotzege

Davide Valsecchi heeft de laatste GP2-race van 2010 gewonnen. De Italiaan leidde van start tot staart, maar had geen minuut om adem te halen. Opponent Luiz Razia zat Valsecchi 22 ronden lang op de huid, maar kwam net te kort voor de overwinning. Giedo van der Garde finishte wel, maar werd allerlaatste na maar liefst drie drivethroughpenalty’s.

Tekst: Daan Jeuken

Davide Valsecchi slaat zijn grote slag bij de start. Vanaf de tweede startrij ziet hij hoe poleman Joself Kral slecht van zijn plaats komt. Nummer twee Luiz Razia heeft hiermee de leiding voor het grijpen, maar de Braziliaan gaat wijd. Dit maakt de weg vrij voor Valsecchi en Grosjean, die samen door de bocht gaan. Valsecchi wint deze onderlinge strijd met dank aan Razia, die de baan weer op komt waarvoor Grosjean moet remmen. Razia grijpt de tweede plaats.

Inhalen is niet te doen
Niet alleen voor de Formule 1 is inhalen op circuits als Abu Dhabi een schier onmogelijke opgave, ook met een GP2-bolide is dit niet te doen. Wat dat betreft is het echt een leerschool voor de Formule 1. Luiz Razia houdt de hele race lang de druk vol op Davide Valsecchi, maar kan niet aanvallen. Het enige dat Valsecchi moet doen is geen fouten maken en daar slaagt hij aan. Met een halve seconde voorsprong sleept hij de overwinning binnen.

Uitslag sprintrace GP2
1. Davide Valsecchi, 22 ronden
2. Luiz Razia, op 0.925
3. Romain Grosjean, op 5.107
4. Daniel Clos, op 5.597
5. Josef Kral, op 17.853
6. Oliver Turvey, op 21.516
7. Brendon Hartley, op 21.924
8. Jules Bianchi, op 22.567
9. Jérôme D’Ambrosio, op 24.665
10. Pastor Maldonado, op 25.171
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet