NASCAR

NASCAR: Carl Edwards dominant in Nationwide op Phoenix

Carl Edwards was de dominante man tijdens de voorlaatste Nationwide-wedstrijd op Phoenix. De Roush Fenway coureur pakte sinds vorige week zijn tweede achtereenvolgende overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR
nationwide_edwards_phoenix
Vierde Nationwide-zege voor Carl Edwards dit seizoen.

Edwards dominant op Phoenix. Danica Patrick stelt wederom teleur
Van de 200 ronden tellende Nationwide-wedstrijd op Phoenix reed Carl Edwards er maar liefst 153 op kop en versloeg Kevin Harvick met een verschil van maar liefst 5.210 seconden. Omdat Edwards volledig op de Sprint Cup wedstrijd van vandaag gefocust was nam hij zelfs niet aan de trainingen deel. Voor de Sprint Cup-wedstrijd pakte Edwards overigens al de pole. Eigenlijk Edwards een beetje sceptisch over de beslissing van teambaas Jack Roush om de trainingen te laten schieten. Edwards startte overigens vanaf de tweede startplek.

Carl Edwards: “Ik geloof dat dit wel de beste auto is waarin ik ooit in de Nationwide-series gereden heb. Het is ongelofelijk hoe snel die auto is. Na drie of vier ronden kon ik van alles met die auto doen wat ik wilde.”

In een overigens vrij saaie Nationwide-wedstrijd zorgde Danica Patrick als enige voor wat spektakel. De Indycar-rijdster kwam wederom niet echt uit de verf. Eerst had zij een aanvaring met de Ford van Tony Raines en vervolgens had zij het nodige “contact” met diens teamgenoot Alex Kennedy. Bij de confrontatie met Raines liep zij averij aan haar voorbanden op.

Zoals bekend behaalde Brad Keselowski vorige week de titel voor Team Penske. Alleen de teamtitel staat nu nog open. Dat kampioenschap wordt door JGR-Racing aangevoerd. En die titel wil het team van Joe Gibbs volgende week graag op haar naam schrijven. JGR heeft daarin een voorsprong van 41 punten.

Uitslag
1. Carl Edwards Ford 200 ronden
2. Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden
3. Joey Logano Toyota 200 ronden
4. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
5. Reed Sorenson Toyota 200 ronden
6. Aric Almirola Chevrolet 200 ronden
7. Colin Braun Ford 200 ronden
8. Justin Allgaier Dodge 200 ronden
9. Ricky Stenhouse Jr. Ford 200 ronden
10.Steve Wallace Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet