Belcar

Belcar: Moessonregens teisteren 10 Uur Zolder. Habets/Knap indrukwekkend.Zege en titel voor WRT Audi

De slotwedstrijd van het Belcar Endurance Kampioenschap werd door moessonregens geteisterd. De beide titelkanshebbers, het team van Prospeed kregen assistentie van fabrieksondersteunde rijders. Aan het team van WRT werd de Zwitser Marcel Fässler toegevoegd. Bij Prospeed beschikte men over de Porsche-fabriekscoureurs Marc Lieb en Richard Westbrook. Tijdens Belcar Endurance Finale was er ook een schitterende rol voor de Nederlanders weggelegd. Het team van JH Motorsport eindigde achter de titelkanshebbers van Prospeed en WRT als vijfde algemeen! Uiteindelijk behaalden Anthony Kumpen/Greg Franchi met behulp van Marcel Fässler de titel.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

winnaar_bert_longin_2
Bij WRT won men niet alleen de titel, maar men tevens de wedstrijd. Hier een dolgelukkige
Bert Longin.

Moessonregens teisteren 10 Uur Zolder
Terwijl diverse andere sportwedstrijden in België vanwege de wateroverlast werden afgelast vond de 10 Uur Zolder gewoon plaats. Voor de allereerste maal telde deze Enduranceklassieker voor de Belcar Endurance Series mee.De wedstrijd moest met enige vertraging onder safetycar gestart worden. Daarbij nam de Audi No 72 direct de leiding. Vooral in de eerste uren wisselden de Prospeed Porsches en de WRT Audi’s regelmatig van positie.Enkele deelnemers besloten het onder deze omstandigheden voor gezien te houden.

bulldozer_water_10_uur
Voor de start moesten er nog de nodige grondwerkzaamheden verricht worden
om de waterstroom in te damen.

De Belcar-monumenten Jan Jakobs en Herrmann Brinkmann vonden het niet verantwoord om met hun Porsche GT3 nog door te gaan. “Onze auto was totaal onhandelbaar. Bovendien vonden wij het onverantwoord om nog verder te gaan” aldus Brinkmann. Ook het BMW Team van Packeisen met de Nederlander Ton van Schijndel die mening. Tijdens de kwalificatie aquaplande de BMW M3 van het circuit af en daarbij raakte de splitter beschadigd. “Er was genoeg tijd om de auto nog te repareren. Maar ik vond het niet meer verantwoord.” Het team dat in de Duitse VLN Langstreckenpokal op de Nürburgring actief is overweegt om 2011 in de Belcar in te stappen. Ook wil men als “test” nog aan het WEK deelnemen voordat men een definitieve keuze maakt.

10_uur_start_safety_car
De wedstrijd moest onder safetycar gestart worden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet