Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Moessonregens teisteren 10 Uur Zolder. Habets/Knap indrukwekkend.Zege en titel voor WRT Audi


richard_westbrook_pitstop
Het moment waarop men bij Prospeed de titel verliest. Westbrook kijkt vertwijfeld
als de Prospeed Porsche van de wegrijdende Marc Goossens teruggeduwd moet
worden.

Drama voor Prospeed
In de vroege avonduren zorgde Richard Westbrook bij Prospeed voor de nodige drama’s. Eerst kreeg de Brit een drive-through penalty aan zijn broek en bij de reguliere stop vroeg in de avond ging het fout. Op het moment dat Marc Goossens wilde vertrekken begaf de radiateur het. Het leverde Goossens een verlies van een flink aantal ronden op. Tevens kon men bij Prospeed alle titelkansen begraven. Het betekende dat Kumpen/Franchi op dat moment de titel in handen hadden. Voor Marcel Fässler reed in de regen een adembenemende stints waarin hij zijn tegenstanders volledig declasseerde. Ook nam Fässler bij WRT de allerlaatste stint voor zijn rekening. In de regen was de Zwitser subliem. Hij was met regelmaat zelfs drie seconden sneller dan zijn ploeggenoten en de concurrentie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Zwitser de snelste ronde op zijn naam schreef.

aanbrengen_radiateur
Vertwijfeld wordt bij Prospeed een nieuwe radiateur aangebracht.

Uiteindelijk eindigde de combinatie Kumpen/Franchi/Fässler als derde. Voor het WRT Audi Team van Vincent Vosse voldoende om de allereerste titel in de wacht te slepen. Voor Anthony Kumpen was het zijn zesde Belcar-titel. Kumpen was absoluut niet te spreken over de wedstrijdcondities. “Het was eigenlijk levensgevaarlijk om hier te rijden” aldus de zesvoudige Belcar-kampioen. Hoewel de volledige wedstrijdafstand van 10 Uur racen werd volbracht was er achter de schermen toch behoorlijk wat pressie om de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Om 19.00u vond men bij WRT de situatie eigenlijk te gevaarlijk om nog serieus verder te gaan!

fassler_feliciteert_kumpen
Zesvoudig Belcar kampioen Anthony Kumpen bedankt Marcel Fässler voor zijn bijdrage
aan de titel.


De tweede WRT Audi R8 LMS van Bert Longin/Francois Verbist/Benjamin Bailly pakte een overtuigende overwinning gevolgd door de Prospeed Porsche van Marc Lieb/Enzo Ide/Ruben Maes. De tweede Prospeed Porsche GT3 R van Goossens/Soulet/Westbrook eindigde uiteindelijk als vierde algemeen. Marc Goossens probeerde tijdens zijn stint de schade zoveel mogelijk te beperken, maar uiteindelijk werd het ProSpeed Team van Rudi Penders met slechts een halve punt verslagen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet