Supercar Challenge

DSC: Internationaal georiënteerde kalender 2011 Dutch Supercars bekend


100718_vd20bos1

Te gast
Tussen de evenementen van de Superleague Formula door is de Dutch Supercar Challenge ook nog te gast op Spa-Francorchamps. We kunnen inmiddels wel zeggen dat de DSC namelijk volgens traditie te gast is tijdens de Spa Euro Race op dit schitterende circuit. Na de Superleague Formula op Zolder komen alle divisies van de DSC in actie tijdens de altijd zeer druk bezochte Rizla Racing Day op Assen,

24h van Zolder
Eén van de hoogtepunten van de kalender van de Dutch Supercar Challenge is misschien wel de 24h van Zolder. Dit evenement, dat in 2011 ook weer op de kalender van de Belcar staat, is komend jaar ook onderdeel van het kampioenschap van de DSC. De GT- en Supersport I-divisie draaien dan ook volledig mee in de voorbereiding van dit evenement (vrije trainingen en kwalificaties, inclusief een avondtraining op woensdagavond), en starten gelijktijdig met de Belcar in het veld van de 24h. Verschil is echter dat voor de puntentelling van de Dutch Supercar Challenge alleen de eerste zes uur gelden. De race start om 16 uur s’middags en de deelnemers van de DSC worden om 22 uur afgevlagd. Zij zijn echter wel vrij om door te rijden, om daardoor te proberen de 24h te voltooien en om hoog in de 24-uursrace te eindigen. Overigens kunnen de deelnemers uit de Supersport II- en Sport-divisie zich als gastrijder inschrijven voor dit evenement.

carlo_kuijer_assen_finale

Traditionele afsluiter
Tot slot staan er in oktober twee evenementen op de kalender die al jaren deel uitmaken van het programma van de Dutch Supercar Challenge. Eerst is er in het weekend van 2 oktober het Spa Racing Festival waarin alle divisies van de DSC aan start staan. De ontknoping van het kampioenschap van de DSC vindt traditioneel plaats tijdens de Finaleraces op Assen in het weekend van 23 oktober.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet