Supercar Challenge

DSC: Internationaal georiënteerde kalender 2011 Dutch Supercars bekend

100807_thuis1

Ondanks dat het huidige seizoen pas net ten einde is, wordt er bij de Dutch Supercar Challenge al druk gewerkt aan de voorbereidingen voor 2011. Inmiddels is al de laatste hand gelegd aan de nieuwe kalender, die een paar opvallende evenementen kent. Eén van de hoogtepunten is de toetreding bij de 24h van Zolder, waar de coureurs van de GT- en Supersport I-divisie aan gaan deelnemen. Daarnaast telt de kalender een aantal grote evenementen zoals de Superleague Formula races op Assen en Zolder en de Rizla Racing Day op Assen. Ook wordt wederom de oversteek naar Engeland gemaakt, ditmaal naar Donington Park.

Tekst en foto’s: PR

Het seizoen van de Dutch Supercar Challenge begint in 2011 in Duitsland. De GT- en Supersport I-divisie gaan namelijk in het weekend van 10 april van start op Hockenheim. De kalender van de Supersport II- en Sport-divisie begint twee weken later, wanneer de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op het programma staan.

Engeland
Daarna maken alle divisies in het weekend van 8 mei de oversteek naar Engeland. Op Donington Park worden tijdens het Britcar Festival in totaal vier races (GT/Supersport I en Supersport II/Sport gescheiden) verreden.

100808_de_cock1

Oorverdovend
In juni keert de klasse weer terug naar Nederland. Dan maken namelijk alle divisies hun opwachting in het voorprogramma van de Superleague Formula op Assen. Afgelopen seizoen maakte de Superleague Formula, de autosportklasse met 750 pk sterke formulewagens gehuld in de kleuren van top voetbalclubs, een oorverdovend debuut in Nederland en dat gaat in 2011 een vervolg krijgen. Ook Circuit Zolder is in 2011 weer gastheer van de Superleague Formula, en ook hier rijdt de DSC in het voorprogramma. Dit evenement vindt plaats in het weekend van 17 juli.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet