NASCAR

NASCAR: Keselowski bezorgt Team Penske eerste NASCAR titel

Brad Keselowski heeft Team Penske in de Nationwide-series haar eerste NASCAR-titel bezorgd. Op de Texas Motor Speedway had Keselowski aan een derde plek voldoende om de Nationwide-titel binnen te halen. Voor Team Penske was het de allereerste titel in een NASCAR-gesanctioneerd kampioenschap. De wedstrijd werd gewonnen door Carl Edwards met een Roush Fenway Ford.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

tms_2_edwards_keselowski_nns_kamp
Prachtig moment. Carl Edwards feliciteert Brad Keselowski met het behalen van de
Nationwide titel op de Texas Motor Speedway. Beide rivalen lijken na de nodige confrontaties
in de Sprint Cup en Nationwide-series de strijdbijl begraven te hebben.

Keselowski wint NASCAR-Nationwide titel
Team Penske nam dit jaar voor het eerst met Brad Keselowski en Justin Allgaier aan de Nationwide-series deel. Door insiders wordt het Nationwide-team van Penske vaak als Junior Team omschreven. In de NASCAR Sprint Cup is Team Penske er nog niet in geslaagd om de titel te winnen, maar bij hun eerste deelname in de Nationwide is men dit jaar met Brad Keselowski direct in geslaagd. Keselowski kreeg “internationale bekendheid” door zijn vetes met Carl Edwards en het veroorzaken van diens gigantische crash op Talladega in 2009. Zowel in de Sprint Cup als de Nationwide-series kwam het de afgelopen twee jaar tot diverse confrontaties tussen Keselowski en Edwards. Nadat de NASCAR-organisatie ingreep leken zowel Keselowski als Edwards de laatste maanden hun strijdbijl begraven te hebben.

Eerste titel voor Keselowski
Sinds de wedstrijd op Talladega in April voerde Keselowski het puntenklassement aan. Zijn sterkste opponenten waren Carl Edwards en Kyle Busch, die geen volledig seizoen reed. Keselowski won dit jaar zes NASCAR Nationwide-wedstrijden en Kyle Busch twaalf. Keselowski na het behalen van zijn derde plek op de Texas Motor Speedway: “Het is nogal bijzonder om een billionair iets te geven. Zeker als je ziet hoe hij die beker draagt.Wij wonnen vandaag bijna de wedstrijd, ik had deze graag willen winnen, maar dit ging niet geheel volgens plan." Roger Penske: “Voor Brad is het een fantastisch seizoen geweest. Het team van Roger Penske zegevierde 15 maal in de Indy 500 en won 12 kampioenschappen in Indycar maar men slaagde er tot gisteren nimmer in een NASCAR-titel te winnen.


tms_2_roger_penske_brad_keselowski
Een NASCAR-Nationwide titel is het begin. Die ontbrak in de prijzenkast van het
gerenommeerde Team Penske. Wanneer volgt de Sprint Cup?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet