V8 Supercars

V8 Supercars: Schadepost David Brabham Surfers Paradise bedraagt 255.000 Euro

Tijdens de fantastische wedstrijd op Surfers Paradise beleefde het team van SBR Racing met de tweede plek van Shane van Gisbergen een hoogtepunt, maar met de crash van ALMS Kampioen David Brabham een dieptepunt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM

schade_david_brabham
Tja, na de crash van David Brabham op Surfers Paradise wist autosport.nl wat zo'n
V8 chassis nu ongeveer kost. Not so lucky.

255.000 Euro Schade voor David Brabham
In de derde ronde van de tweede wedstrijd op Surfers Paradise maakte HRT-coureur Cameron McConville een beoordelingsfout waarvan ALMS-kampioen David Brabham het onschuldige slachtoffer werd. Voor Stone Brothers Racing was het één van de zwaarste schades in de geschiedenis van het team. Oud motorcoureur Wayne Gardner veroorzaakte tijdens de trainingen in Bathurst in 2002 de eerste grote schade voor het team. Brabham’s Ford Falcon FG was echter rijp voor de sloop. De schade bedroeg meer dan 255.000 Euro. Het gecrashte chassis zal in de toekomst tot reserve-auto worden omgebouwd. Maar het opnieuw opbouwen van hiervan zal behoorlijk wat tijd in beslag gaan nemen. Vandaar dat SBR opteerde voor de opbouw van een geheel nieuw chassis(FG4) dat in handen van Alex Davison vandaag de vuurdoop onderging.

irwin_chassis_1800
Zo ziet een nieuw opgebouwd Ford Falcon V8 Chassis eruit.

Het opbouwen van een gloednieuw chassis kostte het Stone Brothers Racing Team de afgelopen tien dagen maar liefst 1300 manuren. Maar liefst 13 man werkten ruim tien uur per dag aan het opbouwen van een chassis. Tijdens de test op Queensland Raceway legde Alex Davison slechts 20 shakedown rondjes af. Want meer staat het V8 Supercar-reglement niet toe. Teambaas Ross Stone had een duidelijke mening over Toll HRT-coureur Cameron McConville. “Voor die man heb ik alle respect verloren” Volgend weekend komen de spectaculaire V8 Supercars op Symmons Plains Way in Tasmanië in actie.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet