Diversen

Div: Audi R8 LMS bij Race of Champions

Bij de ROC in Düsseldorf op 27/28 november a.s.zal er voor het eerst gebruik gemaakt gaan worden van de Audi R8 LMS. Corryfeeën als Michael Schumacher, Sebastien Vettel en Alain Prost zullen er voor het eerst met de Audi R8 LMS kennismaken.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Audi Sport

roc_r8


ROC debuut voor Audi R8 LMS
In de GT Sport heeft de Audi R8 LMS de afgelopen twee seizoenen meer dan 60 overwinningen behaald en ook bij de ROC zullen gerenommeerde namen van de gerenommeerde R8 LMS gebruik maken. Dr. Wolfgang Ulrich: “ Het verheugt ons dat we de beste racers en rallyerijders in de Audi R8 LMS aan het werk kunnen zien. In handen van onze klanten heeft de Audi R8 GT3 maar liefst 60 overwinningen en vijf titels zijn sportieve kunnen bewezen. Het sportprogramma voor onze klanten is inmiddels de derde poot van de Audi Sportstrategie geworden. Dat zo’n bont gekleurd rijdersgezelschap en de Audi R8 LMS samen te bewonderen zijn, is de kroon op de afsluiting van het autosportjaar in Duitsland.” Voor de ROC stelt Audi twee R8 LMS bolides ter beschikking die door Phoenix Racing gerund zullen worden.

Duitse comeback na 21 jaar
Voor het eerst sinds 21 jaar keert de ROC naar Duitsland terug. In 1989 vond het evenement op de Nürburgring plaats. Organisatrice Michele Mouton bedacht dit evenement samen met Frederik Jonsson en ook bij de allereerste editie kwamen veel oud Rallye-wereldkampioenen met de Audi Quattro S1 op het Franse Montlhery in actie. De Groep B versie kwam één jaar later op de Nürburgring in actie.

Aan de ROC nemen vele grote namen deel. De organisatie bevestigde enige tijd geleden al de deelname van Michael Schumacher, Sebastien Vettel, Andy Priaulx, Carl Edwards, Sebastien Loeb etc.

roc_mouton
Roc Initiatiefneemster Michele Mouton en de "oer""-Quattro.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet