DTM

DTM: Alexandre Premat als toerist naar Marathon New York

Slechts drie dagen na zijn zware ongeval in Adria vertrok DTM-coureur Alexandre Premat richting New York, om a.s. weekend de Marathon van New York bij te wonen.

Tekst Willem J. Staat
Foto Audi Sport

premat_marathon_ny

Premat moet deelname aan Marathon New York afzeggen
De horrorcrash op Adria afgelopen weekend maakte voor fitnessfan Alexandre Premat een behoorlijke streep door de rekening. De DTM Phoenix Audi-coureur besloot van deelname af te zien. Premat: “Het lijkt mij een beetje onverstandig om direct na zo’n zwaar ongeval 42 KM te lopen. Met mij gaat het uitstekend. Ik heb een beetje spierpijn en het bot doet een beetje zeer. In vergelijk met de Dynamiek van het ongeval heeft dit niets te betekenen. Inmiddels heb ik de TV beelden bekeken en ik ben blij dat ik weer op beide benen sta. Ik wil er maar niet over nadenken wat de TV-kijkers en mijn familie tijdens de Live-uitzending doorgemaakt hebben.”

De veiligheidskooi van de A4 DTM Audi deed volledig zijn werk en Premat kon zichzelf uit het wrak bevrijden. Röntgenonderzoekingen in het ziekenhuis wezen uit dat Premat op een snijwondje na aan zijn voeten eigenlijk volledig ongedeerd bleef. Bij Phoenix Racing wordt inmiddels een nieuw chassis voor de finale in Shanghai opgebouwd.

Premat wil afgelopen weekend zo snel mogelijk vergeten. “Dit is was het zwaarste ongeval dat ik ooit heb meegemaakt. Ik heb alleen gedacht wanneer houdt het eigenlijk op. Ik kijk vooruit en verheug mij al op Shanghai.”

Het wrak van de DTM Audi A4 wordt in het Duitse Ingolstadt nauwkeurig onderzocht. Uit de data wil men gegevens verzamelen voor de volgende generatie DTM Auto’s en het serieproduct. Dr. Wolfgang Ulrich: “Dergelijk crashtests wil je tijdens een raceweekend eigenlijk niet, waar ze leveren wel waardevolle data op. Dat Alex het ongeval vrijwel ongedeerd overleefd heeft betekent dat de veiligheid in de DTM de hoogste prioriteit heeft en dat wij op de juiste weg zijn.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet