Sportscars

Sportscars: Dunlop kiest OAK Racing als Development Partner LMP1banden

Dunlop heeft het Franse OAK Racing gekozen als Development Partner voor de ontwikkeling van de LMP1 banden. Dit maakten zowel Dunlop als OAK Racing vandaag bekend. OAK Racing kwam zoals bekend de afgelopen twee seizoenen met een Pescarolo Judd in de LMP2 klasse uit.

Tekst en Foto: Willem J. Staat

oak_pescarolo_lmp2


Dunlop kiest OAK Racing voor ontwikkeling LMP1 banden
Na een succesvolle samenwerking in de LMP2 klasse in de afgelopen twee seizoenen heeft Dunlop OAK Racing als ontwikkelingspartner van de Dunlop LMP1 banden gekozen. Deze beslissing werd genomen na een tweedaagse test in Portimao vorige week. Teameigenaar Jacques Nicolet: "Sinds begin 2009 werken Dunlop en OAK Racing samen Uit deze samenwerking is een exclusief partnership voor de ontwikkeling van LMP1 banden voortgevloeid. Het is gebaseerd op wederzijdse kennis, werkmethodes en een gedeelde racefilosofie. Verder versterkt dit de banden met een bandenfabrikant die de stabiliteit van het team garandeert en het zal de effiency van de technologische evolutie van de auto de komende maand verbeteren. De kwaliteit van Dunlop en haar personeel zal hier ongetwijfeld toe bijdragen.”

Jean Jacques Bazelin van Dunlop: “Dunlop verbreedt en versterkt haar technische link met OAK Racing die de officiële partner voor ons LMP1 Programma is geworden. De nauwe samenwerking in LMP2 heeft bijgedragen aan uitstekende successen in de 24U van Le Mans, Le Mans Series en de ILMC. In twee volledige seizoenen heeft Dunlop de professionaliteit van OAK Racing op het gebied van professionaliteit en strategie uit eerste hand kunnen ervaren. Sinds onze samenwerking zijn alle beloftes nagekomen. Door dit wederzijdse vertrouwen is het begrijpelijk waarom Dunlop wil samenwerken met een team dat een ambitieus programma op het hoogste niveau nastreeft. Dit gaat een samenwerking op de lange termijn worden waarbij ervaring, het delen van informatie de sleutelparameters voor succes en prestatie zullen zijn. Na een dergelijke betrokkenheid kun je stellen dat dit het begin van een huwelijk is.”

De test op Portimao werd uitgevoerd door Guillame Moreau en deze gaat zeker op innovatief terrein in de toekomst zijn vruchten afwerpen. OAK Racing komt op 7 november met Jacques Nicolet, Frederic Da Rocha en Patrice Lafarque met een Pescarolo Judd uitgerust met Dunlop banden in de LMP2 Cup uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet