DTM

DTM: Timo Scheider wint "de race van zijn leven"

101031_dtm_adria_scheider_actie
Timo Scheider was op Adria een klasse apart

In 2004, toen de DTM tot nu toe voor het laatst op de Adria International Raceway te gast was, zorgde Mattias Ekström er voor de eerste overwinning met de destijds nieuwe Audi A4 DTM. Ditmaal was er opnieuw succes voor Audi op het circuit in de nogal troosteloze Povlakte in Noord-Oost-Italië. En waar velen vreesden voor een saaie race op de baan die door veel coureurs als “Mickey-Mouse-circuit” wordt omschreven, ontpopte de wedstrijd zich juist als de spectaculairste race van het seizoen tot nu toe. Dankzij wisselende weersomstandigheden zagen we een in de DTM tot dusver dit jaar ongekend aantal inhaalacties.

Tekst: René de Boer
Foto's: PR


Voorafgaand aan de start van de race wordt er al druk gespeculeerd: regenbanden of toch misschien slicks? Het regent weliswaar niet echt, maar de baan is wel behoorlijk nat. De diverse ingenieurs van Audi en Mercedes-Benz lopen voor de start van de opwarmronde over de baan om te kijken hoe nat het asfalt werkelijk is. Uiteindelijk besluiten alle rijders toch op regenbanden te starten.

101031_dtm_adria_start
Start van de voorlaatste race van het seizoen

De eerste bocht levert verrassenderwijs geen problemen op, maar later in de eerste ronde gaat het mis: Rockenfeller en Jarvis zijn met elkaar in de clinch en Rockenfeller raakt daarop Paul Di Resta, wiens auto in de rondte gaat en in de grindbak tot stilstand komt. Op het rechte stuk komen Maro Engel en Alexandre Prémat met elkaar in botsing. Prémats Audi komt naast de baan terecht, blijft ergens achter haken en slaat drie keer over de kop, waarbij heel wat onderdelen van de auto vliegen. De situatie herinnert aan de verschikkelijke klap van Peter Dumbreck in 2004 op Zandvoort bij het uitkomen van de Arie Luyendijkbocht. Natuurlijk wordt de race meteen met de rode vlag onderbroken.

101031_dtm_crash_1
Een vreselijke klap voor Alexandre Prémat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet