GT

Div: Vijfvoudig Nürburgring 24U-winnaar Marcel Tiemann goed herstellende na zware GT-crash in mei

Een verrassing gisterochtend op de Nürburgring. Marcel Tiemann, de vijfvoudige winnaar van 24U Nürburgring verscheen na een zware crash in de GT Open op Imola eerder dit jaar op Imola voor het eerst weer in het openbaar.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Patrick van Doorn

marcel_tiemann_1
Marcel Tiemann was gisteren weer even terug bij het team van Manthey Racing waarmee
hij grote successen vierde. De coureur zal nog zeker twee jaar lang volledig moeten revalideren!


Marcel Tiemann even terug op het circuit
De 36-jarige Marcel Tiemann verscheen na een crash eerder in mei dit jaar gisteren voor het eerst weer op het circuit. Tijdens de GT-Open wedstrijd op Imola werd de Phoenix Audi R8 LMS van Marcel Tiemann tijdens een vliegende start door de Aston Martin van de Italiaanse coureur Lancelotti in de muur getikt. Tiemann liep bij deze crash levensbedreigende verwondingen op en werd geruime tijd in een kunstmatige coma gehouden. Adequaat handelen van de medici op het circuit en de Italiaanse doktoren voorkwamen erger. Tiemann liep bij deze crash een hersentrauma, beschadigde rugwervel en gebroken ribben op.

Gisteren verscheen de Manthey-Porsche coureur voor het eerst weer in het openbaar. De coureur was blij weer terug op het circuit te zijn maar zal zeker nog twee jaar moeten revalideren. Tiemann verklaarde nog problemen te hebben met het korte- en langetermijn geheugen. Dit werkt nog niet geheel perfect. En ook zijn er kleine problemen met het gezichtsvermogen van het rechteroog. Het mist nog een draaihoek van minstens 20 graden. Artsen hebben verklaard dat Tiemann volledig zal herstellen maar het zal zeker nog twee jaar duren voordat Tiemann volledig hersteld is. Tiemann kan inmiddels al weer autorijden maar of hij ooit nog actief op de circuits terug zal keren blijft voorlopig nog een open vraagteken.

marcel_tiemann_2
Marcel Tiemann deelt al weer handtekeningen aan de fans uit!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet