VLN

Div: Manthey Porsche wint laatste VLN wedstrijd. Certainty Racing 9e in klasse

De combinatie Marc Lieb/Lucas Luhr/Arno Klasen heeft de allerlaatste wedstrijd van het VLN langeafstandskampioenschap met een Manthey Porsche 911 GT3 R op de Nürburgring Nordschleife op haar naam geschreven.. Door een strategische fout in de slotfase verloor de Phoenix Audi R8 LMS van Basseng/Stippler uiteindelijk de wedstrijd.


Tekst en Foto’s Willem J. Staat

strijd_audi_porsche
Fel gevecht tussen Marc Lieb(114) en Frank Stippler(99) in de openingsfase van de
seizoensafsluiter van de VLN.

Eerste zege combinatie Lieb/Luhr/Klasen voor Manthey Racing
De combinatie Marc Lieb/Lucas Luhr/Arno Klasen boekt voor het team van Olaf Manthey hun allereerste gecombineerde zege met de Manthey Porsche 911 GT3 R.Marc Lieb drukte met een pole van 8.11.149 meteen zijn stempel op het weekend. De Mühlner Porsche van Tim en Jörg Bergmeister kwalificeerde zich met een tijd van 8.12.635 als tweede. De Manthey Porsche 911 GT3 R nam met Marc Lieb aan het stuur direct de leiding gevolgd door Mühlner Porsche van Bergmeister/Bergmeister. Daarachter volgde de Phoenix Audi R8 LMS van Basseng/Stippler. Direct in het eerste uur ontbrandde er een felle strijd tussen de Audi en de Porsches.

De Mühlner Porsche profiteerde slechts kortstondig van zijn goede uitgangspositie. Een motorbrandje betekent voor de gebroeders Bergmeister het voortijdige einde van de wedstrijd. De combinatie Jäger/Haase die met de AMG Mercedes SLS de vorige wedstrijd nog op hun naam wisten schrijven, vielen eveneens met motorproblemen uit.

muhlner_bergmeisters
De Mühlner Porsche moest na een brandje het veld ruimen.

De Phoenix Audi R8 LMS heeft geruime tijd de leiding in handen. Na de reguliere stops neemt de Porsche 911 GT3 R van Lieb/Luhr/Klasen de leiding over. Het traditionele Eifelweer zorgt op het einde van de wedstrijd voor de nodige chaos in de pitlane. Vrijwel alle deelnemers moeten naar keuze of intermediates of regenbanden overschakelen. De Manthey Porsche 911 GT3 R komt exact getimed binnen. Bij Phoenix neemt men de strategische foute beslissing door Marc Basseng  nog een extra ronde te laten rijden. Het kostte uiteindelijk de overwinning.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet