Belcar

Autosportcentrum Schaijk van start in Belcar Original en DSC

Autosport Centrum Schaijk wil, na enkele jaren afwezig te zijn geweest, opnieuw acteren op topniveau in de autosport. Daartoe formeert ACS momenteel een eigen raceteam. Met een wel heel speciale Marcos Mantis GT EVO wil ACS hoge ogen gaat gooien in de Belcar Origina, daarnaast is ook deelname aan het DSC mogelijk.

ACS heeft in de afgelopen jaren een schat aan ervaring opgedaan in de autosport en omvat onder meer het vroegere BK Motorsport (Bas van Kuppeveld). De voorbije jaren nam BK Motorsport met een aantal raceauto’s in eigen beheer succesvol deel aan onder meer het NK Toerwagens en het NK/Benelux Formule Ford 1800. Onder meer Cor Euser, Marcos Racing International en Team Bleekemolen maakten gebruik van de diensten van BK Motorsport. Bij de terugkeer in de autosport richt ACS zich op BRL-V6 en een talententeam in Formule Ford.

Meest in het oogspringende project is echter de Marcos Mantis GT EVO waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. Het gaat daarbij in de basis om de Mantis waarmee door Hadegro een succesvolle entree werd gemaakt in de Belcar en DSC (oa pole Spa). Er bestaat grote interesse vanuit de Nederlandse autosport. Onder meer meervoudig Nederlands kampioen Toon v.d. Haterd wil voor het team gaan uitkomen. Voor Belcar en 24 uur van Zolder is ASC nog op zoek naar diverse ambitieuze rijders. Informatie via Wiljo van Nuland (073) 5325417 of info@autosportcentrum.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet