NASCAR

NASCAR: Unieke sponsor voor Jeff Gordon

Het team van Hendrick Motorsports heeft een driejarig contract getekend met de AARP Foundation. De komende drie jaar zal de No 24 Chevrolet van Gordon gespoten zijn in de kleuren van de AARP Foundation. Een charitatieve instelling(www.DriveToEndHunger.org)

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

24_jeff_gordon_2010
Het vertrouwde "Rainbow Warrior" schema gaat bij Jeff Gordon verdwijnen.

Charitatieve sponsor voor Jeff Gordon
Gedurende de komende drie jaar zal de No 24 Chevrolet voor 22 races gesponsord worden door “The Drive to End Hunger”, een charitatieve instelling die de nadruk zal leggen op het voedsel en armoedeprobleem in de VS. Volgens cijfers van de organisatie hebben ruim zes miljoen Amerikanen van boven de 60 met dit probleem te kampen.

Jeff Gordon: “Dit is een unieke gelegenheid om de mensen te helpen en het is een nogal revolutionaire sponsorbenadering. Elke dag moeten miljoenen Amerikanen een keuze maken tussen voedsel, medicijnen en gebruiksmiddelen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar wij kunnen dit probleem oplossen.”

Jo Ann Jenkins van de AARP Foundation: “Honger is een verborgen probleem waartegen veel Amerikanen vechten, Tussen 2006 en 2008 verdubbelde dit probleem voor de senioren. NASCAR fans hebben een enorm gemeenschapsgevoel en gevoel voor liefdadigheid. Met de hulp van Hendrick Motorsports en Jeff willen wij van deze gelegenheid weergaloos gebruik maken om er zoveel mogelijk uit te halen en een einde te maken aan het gevecht tegen de honger van de ouderen. Teameigenaar Rick Hendrick: “Ik ben ervan overtuigd dat dit programma veel mensen in dit land zal helpen, die het nodig hebben.”

Begin januari 2010 zond teambaas Rick Hendrick een vliegtuig en een groot aantal teamleden naar Haïti om bijstand te verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving die het land trof.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet