Supercar Challenge

DSC: Short geeft zege weg in laatste ronde, De Graaff profiteert


dsc_jaap_v_lagen_podium

Zoals gezegd was Jaap van Lagen in de Supersport I-divisie een klasse apart. De Porsche-coureur, dit seizoen in de Porsche Supercup als derde geëindigd, kon het tempo van de GT’s goed volgen en streed lang mee voor de eerste positie in de race. Ook Erol Ertan had een goed begin van de race. De Bestuurder van de Renault Mégane Trophy kon zich losrijden van zijn achtervolgers en reed solide op de tweede plek. Daarachter was het stuivertje wisselen tussen Kees Kreijne, Ruud Olij en Carlo Kuijer. Ook Nol Köhler mengde zich gaandeweg de race in dit gevecht.

Na de pitstops had Wolf Nathan het stuur van de Uponor Porsche 997 GT3 overgenomen van Jaap van Lagen, waarna hij de voorsprong die Van Lagen had opgebouwd kon consolideren. Daarachter was het zeer spannend. Philippe Ribbens had het stuur van Erol Ertan overgenomen, maar had moeite om goede tijden neer te zetten. De voorruit van de Renault Mégane Trophy was namelijk helemaal beslagen waardoor Ribbens nog maar heel weinig zag. Uiteindelijk eindigde Ribbens zelfs in de grindbak, omdat hij door het slechte zicht een bocht totaal over het hoofd zag.

Nol Köhler kwam hierdoor op de tweede positie te liggen, met daarachter Wilfred Herder. Herder gaf zijn derde positie echter prijs, want de bestuurder van de Aston Martin Vantage spinde.

dsc_kuijer

En zag daardoor Carlo Kuijer voorbij schieten. Die kon deze positie vast blijven houden, waardoor de bestuurder van de Solution F Opel Astra na afloop het podium mocht beklimmen. Voor Wolf Nathan en Jaap van Lagen kwam de overwinning niet meer in gevaar.

De BRL’s waren in de regen een waar schouwspel om te zien. Deze extreem aan elkaar gewaagde divisie laat altijd spannende gevechten zien en dat was in de regen niet anders. Bovendien komen de BRL-coureurs in de regen vaak bovendrijven in het grote veld van de DSC. Zo mengden sommige BRL’s zich zelfs in de strijd met verschillende GT-bolides.

In de beginfase van de race waren het Henry Zumbrink, Nelson van der Pol en Jacky van der Ende die op de eerste drie posities lagen, maar daarachter waren er veel coureurs die naar voren kwamen rijden. Zo reed Niels Bouwhuis een zeer sterke race en liet ook Donny Crevels zich van zijn beste kant zien.

De overwinning in deze divisie ging uiteindelijk naar Henry Zumbrink, die in het grote veld van de DSC zelfs als derde algemeen eindigde. Tweede bij de BRL’s eindigde Donny Crevels, die daarmee vijfde algemeen werd. De laatste positie op het podium was voor Niels Bouwhuis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet