GT

FIA GT1: Goede slot aan lastig weekend Nicky Pastorelli

npastorelli_navarra

Na snelle rondetijden te hebben neergezet in de Free Practice en Pre Qualifying, was de teleurstelling groot toen tijdens de eerste Qualifying sessie de Lamborghini Murcielago 670 RS van het All-Inkl.com team door een probleem met de versnellingsbak uitviel. Nicky Pastorelli en zijn teammate Dominik Schwager kwamen daardoor niet verder dan een 20ste startplaats voor de Qualifying race op het circuit van Navarra.

Tekst en foto: PR

De start van Qualifying race was sterk en Nicky Pastorelli reed zich meteen naar een 13de plek. Jammer genoeg werd hij in derde ronde door een late remactie van een achterliggende auto aangereden. Het leek even alsof er ongeschonden door gereden kon worden, maar de temperatuur van de motor liep zo op door een stukke radiator, dat de race moest worden opgeven.

Vlekkeloos
De Championship Race werd echter een vlekkeloze race. Dominik Schwager startte vanaf de 18e plek, en met een prima pitstop halverwege en een snelle rijderswissel, finishde Nicky Pastorelli op een mooie 5e plek.

Goede moed
Nicky Pastorelli: "Vijfde is een mooi resultaat. We waren supersnel op de baan. Hoewel de start niet echt goed was, hebben we veel gaten dicht kunnen rijden. Dus fijn om dit weekend met een goed resultaat af te sluiten. Met goede moed gaan we naar Brazilië.’’


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet