Supercar Challenge

DSC: Alex van ’t Hoff GT-kampioen na spannend slot op Assen

dsc_finale_assen_1

De ontknoping van het kampioenschap in de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge was een waar huzarenstuk. Spannende duels, veel actie op de baan en de nodige problemen bij de verschillende coureurs, zorgden ervoor dat tijdens de race regelmatig werd geswitcht tussen de virtuele kampioenen. Uiteindelijk bleek Alex van ’t Hoff het kampioenschap naar zich toe te hebben getrokken.

Tekst en foto’s: PR

Cor Euser won echter de race, voor Martin Short, die op de streep slechts 0,024 seconden tekort kwam op Euser. Derde eindigde Robert de Graaff. In de Supersport II-divisie ging de overwinning naar Jaap van Lagen en Wolf Nathan, maar dit bleek voor het duo niet genoeg om de titel binnen te halen. Die ging namelijk naar Rob en Charlie Frijns, die met hun zevende plek het kampioenschap in deze divisie veilig stelden.

dsc_finale_assen_2

Een kwartier voor de start van de race was er een korte regenbui over Assen gekomen, waardoor bijna het gehele veld ervoor koos om regenbanden te monteren. Dit bleek in de beginfase ook de beste keuze. Robert de Graaff had de beste start, en kreeg daarbij Cor Euser in zijn kielzog. Het duo kon zich in de eerste ronden losrijden van de achtervolgers, waaronder Rick Abresch, Alex van ’t Hoff en Martin Short.
Martin Short was als een van de weinigen gestart op intermediates en dat betaalde zich na een kwartier uit. De Engelsman ging steeds snellere rondetijden rijden en slaagde er dan ook in om zowel Alex van ’t Hoff als Rick Abresch te verschalken. Daarbij ging Van ’t Hoff bovendien ook voorbij aan Abresch.

dsc_finale_assen_3

Martin Short reed daarna naar Robert de Graaff en Cor Euser toe, die samen aan het strijden waren voor de eerste positie. Cor Euser kreeg daarbij een steeds beter tempo te pakken en hem lukte het dan ook om voor de pitstops nog voorbij te gaan aan De Graaff. De Graaff kwam daarna onder druk te staan van Short, die er geen gras over liet groeien en meteen bij De Graaff voorafgaand aan de Ramshoek een inhaalactie plaatste. Short probeerde daarna ook nog voorbij te gaan aan Euser, maar besloot om na twee ronden achter Euser gezeten te hebben naar binnen te gaan voor zijn pitstop.

dsc_finale_assen_4

Die pitstops verliepen niet voor iedereen vlekkeloos. De man die de meeste problemen bij die pitstops was was Alex van ’t Hoff. Van ’t Hoff, die voorafgaand aan de pitstops op kampioenschapskoers leek te liggen, stond door een problematische wielmoer twee minuten te lang stil in de pitstraat. Het wierp Van ’t Hoff terug tot de achtste positie in de GT-divisie.
Hierdoor was het Cor Euser die virtueel aan de leiding lag, maar had bovendien Peter Versluis ook weer alle kans om kampioen te worden. Versluis had dit weekend echter niet het geluk aan zijn zijde. Na zijn teleurstellende zaterdagrace gaf op zondag namelijk de versnellingsbak de geest, waardoor Versluis elke ronde zijn auto moest resetten en daarmee telkens veel tijd verloor. Versluis viel hiermee ver terug, en bijvoorbeeld Alex van ’t Hoff kon hem weer voorbij gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet