Supercar Challenge

DSC: Alex van ’t Hoff GT-kampioen na spannend slot op Assen


Rob en Charlie Frijns kenden op Assen een problematisch weekend. Nadat men op Spa Francorchamps de motor van de Porsche 997 GT3 al een keer had gewisseld bleek ook op Assen de motor niet optimaal. Eerst had men te maken met een olielek, waarna op zaterdag een kapotte radiateur ervoor zorgde dat de motor te weinig koelwater had. Hierdoor werd besloten om op zondag de race te rijden met een Porsche 996 GT3 uit de stal van Lammertink. Het bracht vader en zoon Frijns uiteindelijk de zevende plaats in de race, die genoeg bleek voor het kampioenschap van de Supersport I-divisie.

dsc_finale_assen_8

Ook bij de BRL’s was nog niet bekend wie zich de nieuwe kampioen mocht gaan noemen. Voorafgaand aan het weekend had Nelson van der Pol de leiding in handen, maar die was h ij door technische problemen op zaterdag kwijtgeraakt aan Niels Bouwhuis. Van der Pol eindigde wel op de vierde positie op zondag, maar Niels Bouwhuis pakte met een derde positie het kampioenschap bij de BRL’s.

dsc_finale_assen_9

De overwinning in de race ging naar Donny Crevels, die zich na een mindere start naar voren vocht. Crevels viel in de beginfase van de race terug tot de vierde positie, maar reed daarna strakke rondetijden met uiteindelijk in de slotfase de eerste positie als resultaat. Henry Zumbrink eindigde met ruim een seconde achterstand op Crevels op de tweede plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet