Supercar Challenge

DSC: Alex van ’t Hoff GT-kampioen na spannend slot op Assen


dsc_finale_assen_5

Het ging er daarna om hangen wie er kampioen ging worden. Met de aan de leiding liggende Euser moest Van ’t Hoff alle zeilen bijzetten om genoeg punten te scoren voor het kampioenschap. Van ’t Hoff kreeg daarbij uiteindelijk onverwacht hulp van Rick Abresch, die ook technische problemen kreeg en daardoor met zijn Ferrari terugviel.
Van ’t Hoff eindigde uiteindelijk op de vijfde positie in de GT-divisie, en dat bleek omdat Martin Short en Robert de Graaff niet meededen voor de punten in het kampioenschap genoeg om de titel binnen te halen. De overwinning van de race ging naar Cor Euser, al was zijn voorsprong op Martin Short zeer klein. Slechts 0,024 seconden scheidden hem en Euser. Derde eindigde Robert de Graaff.

dsc_finale_assen_6

In de Supersport I-divisie had Jaap van Lagen weer een zeer goede start van de race. Evenals de zaterdag kon de snelle coureur zich ook nu weer meten met verschillende deelnemers van de GT-divisie. De voorsprong die Van Lagen opbouwde ten opzichte van zijn achtervolgers groeide dan ook snel.
Daarachter waren er verschillende coureurs die streden om de overige podiumplaatsen. Ruud Olij had zich met zijn BMW E46 V8 GTR gesetteld op de tweede positie, met daarachter Nol Köhler met de Porsche 997 GT3 en de Renault Mégane Trophy van Erol Ertan en Philippe Ribbens.

dsc_finale_assen_7

Na de pitstops viel Ruud Olij toch een aantal plaatsen terug. Hierdoor kwam de Renault Mégane Trophy van Ertan/Ribbens op de tweede positie te liggen, voor Nol Köhler die door zijn resultaatseconden langer stil moest staan. Köhler ging er daarna echter voor zitten en slaagde erin om voor het einde van de race de Renault Mégane Trophy weer in te halen. Köhler eindigde hierdoor op de tweede plaats, achter Wolf Nathan en Jaap van Lagen. Derde eindigden Erol Ertan en Philippe Ribbens.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet