V8 Supercars

V8 Supercars: Van Gisbergen zorgt voor enorm spektakel in meest spectaculaire V8 Supercar race ooit.

De tweede wedstrijd van de Armor Gold Coast 600 op Surfers Paradise ontaardde in een enorme thriller waarin SBR-coureur Shane van Gisbergen het publiek tot werkelijk de allerlaatste seconden op de banken bracht. De Nieuw Zeelander wiens grootouders uit de regio Tilburg afkomstig waren, behaalde zijn beste wedstrijdresultaat dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Edge Photographic, SBR Racing, BAM

whincup_gisbergen_sf_last_lap
Fantastische laatste ronde tussen Jamie Whincup en Shane van Gisbergen. De Nieuw
Zeelander probeert werkelijk van alles.Van Gisbergen zorgt voor zinderend slot Gold Coast 600
Het publiek hield in de laatste ronde van de Gold Coast 600 de adem, in zij aan zij gingen leider Jamie Whincup en Shane van Gisbergen door de allerlaatste chicane, maar de Triple Eight-coureur had net iets meer “swing” en won de wedstrijd met een verschil van slechts 0.2053 seconden. De combinatie Winterbottom/Youlden eindigde als derde. Shane van Gisbergen: “Wat een fantastisch resultaat. Ik ben hier enorm blij mee. Met een derde plek zou ik al tevreden geweest zijn, maar dit is nog beter. Ik deed wat ik kon maar Jamie Whincup maakte jammer genoeg geen enkele fout maar ik leerde wel veel van hem. Zeker hoe hij bepaalde bochten en lijnen nam. Slechts één keer kwam langszij, maar ik had gewoon onvoldoende ruimte om hem “clean” te passeren. Wat een fantastisch gevecht en dan als tweede eindigen. SBR Racing heeft mij een uitstekende auto bezorgd.” Waarschijnlijk waren het de beste 10 ronden die men ooit in een V8 Supercar-wedstrijd gezien heeft!

van_gisbergen_mcintyre_surfers_paradise
John McIntyre en Shane van Gisbergen, dolgelukkig
met het prachtige resultaat.


Winnaar Jamie Whincup: “Onze auto verschilde nogal met gisteren. Wij hebben nogal wat veranderingen aangebracht door het wiel uit te vinden en dat is in de autosport niet ongewoon. En vandaag voelde die auto gewoon fantastisch aan. Wij gebruikten dezelfde achterbanden maar het was een geweldig duel met Shane. En zo hoort de autosport te zijn.”

De combinatie Mark Winterbottom/Luke Youlden, die gisteren zo ongelukkig werd uitgeschakeld eindigde dit keer als derde. In de 68e ronde veroverde de FPR Falcon van Winterbottom/Youlden de vierde plek en korte tijd later wist “Frosty”(bijnaam Winterbottom) James Courtney van de derde plek te verdringen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet