V8 Supercars

V8 Supercars: Jacques Villeneuve veroorzaakt destruction derby op Surfer’s Paradisedavid_brabham_jump_surfers_paradise
Goed resultaat voor David Brabham, hij kwam met de tweede Irwin/SBR Falcon
ongeschonden door de chaos heen en legde de basis voor een uitstekend
resultaat.

Priaulx de verrassing van de wedstrijd
Andy Priaulx was met een tweede plek de verrassing van de wedstrijd. De voormalige WTCC-kampioen eindigde in de 888 Ford Falcon samen met Craig Lowndes als tweede. Priaulx kwam als één van de weinigen door de Villeneuve gecreëerde chaos heen. Andy Priaulx: “Dit betekent voor mij enorm veel. Ik was nooit in een positie om met dit soort auto’s te scoren. Maar het was al bijzonder om hier samen met Craig te rijden en direct vanaf het begin voelde ik mij op mijn gemak in die auto. Ik hoop dat ik Craig met mijn bijdrage aan het kampioenschap kan helpen. De start was bijzonder interessant. Ik zag dat de FPR Ford naar rechts geduwd wordt en ik besloot direct naar links te gaan. Ik zag Jacques spinnen en rook van zijn banden komen. Ik stuurde direct in maar hij spinde naast mij, maar ik was gelukkig in staat om ruimte vinden. Maar ik had het toch wel even 10 seconden behoorlijk benauwd.”

shane_surfers
De jonge Shane van Gisbergen maakte enkele indrukwekkende "moves" en was
met een derde plek zeker de man van de wedstrijd!


De SBR Ford Falcon van de combinatie Van Gisbergen/McIntyre behaalde een uitstekende derde plek, gevolgd door de Holden van Caruso/Long. Patrick Long was de tweede best geklasseerde Internationale coureur. De tweede SBR Falcon van Alex Davison/David Brabham behaalde een uitstekende vijfde plek. De SBR/Irwin Falcon behaalde op Surfer’s Paradise zijn beste seizoensresultaat.

David Brabham: “Bij de start zag ik voor mij niets anders dan chaos. Ik kon er omheen komen en zette de auto direct in zijn achteruit. Wel verloor ik een groot aantal plaatsen, maar ik daar zo snel mogelijk weg komen. Maar naar mate de wedstrijd vorderde werd die auto steeds beter. Ook Alex deed het uitstekend. En voor het team was het natuurlijk prachtig dat zij een podium behaalden. Het was een sterke prestatie die vertrouwen voor de wedstrijd morgen geeft. In de trainingen voelde ik mij niet op mijn gemak, maar toen ik in de wedstrijd mijn ritme vond ging het uitstekend.”

Sebastien Bourdais maakte eveneens veel indruk en eindigde met Jon Webb als achtste, gevolgd door Reindler/Giovanardi. De eerste wedstrijddag op Surfer’s Paradise werd door ruim 60.000 fans bezocht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet