Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Positief op weg naar de Paasraces

Geert Vermeer kijkt positief vooruit. “De nieuwe organisatie van de McGregor Porsche GT3 Cup is rond, evenals de Cupsponsoring”, constateerde de directeur sportief van Circuit Park Zandvoort tijdens een informatiebijeenkomst rond de Cup. “Het moet mogelijk zijn om tijdens de Paasraces, de start van het seizoen, een startveld met voldoende auto's voor te schotelen. De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge is een fantastische klasse voor rijders en sponsors en smaakmakend voor het publiek.”

Tekst: PR

Er verandert dit seizoen het nodige in en rond de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. “De Cup is daardoor verder verbeterd”, is de overtuiging van Vermeer. “Een equipe hoeft vanaf dit seizoen niet meer uit een ‘Pro' en een ‘Semi-Pro' te bestaan, elk rijdersduo is dus welkom. Op het gebied van de evenementen hebben we ook een stap voorwaarts gezet."

Topevenementen

Vermeer: "De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge rijdt dit seizoen uitsluitend tijdens evenementen waarin ook vier andere nationale prominente raceklassen aan de start verschijnen. Dit zijn de nieuwe BMW 130i Cup, de merkencups rond de Renault Clio en de Seat Ibiza TDI en tevens de Formule Ford. De zeven raceweekeinden van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge zijn daarmee allemaal topevenementen.” Vermeer is verder goed te spreken over het nieuwe televisieformat, op SBS6 vlak voor de live-uitzendingen van de Formule 1-races, en de nieuwe Cupcoördinator Evert Bolderheij.

Belangstelling voor Tweede Divisie

De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge wordt dit seizoen uitgebreid met een Tweede Divisie, bedoeld voor ‘gentlemen drivers' en minder ervaren rijders die (nog) niet in de voorhoede van het veld meestrijden. De naam ‘Tweede Divisie' is overigens een werktitel, er wordt nog gebroed op een andere naam. De nieuwe divisie staat open voor Porsche GT3 Cup-auto's van het model 996 met een bouwjaar tot en met 2003.
De Tweede Divisie strijdt om een eigen kampioenschap en eigen huldigingen na elke race. Vermeer: “De plannen rond de nieuwe divisie zijn eind vorig jaar al bekendgemaakt, ik ben blij dat ik inmiddels kan constateren dat er belangstelling voor is.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet