V8 Supercars

V8 Supercars: BMW bevestigt belangstelling voor V8 Supercars!

BMW Motorsport heeft bevestigd dat men bij monde van BMW Australia gesprekken heeft gevoerd met de V8 Supercar-organisatie. Dit werd in Surfer’s Paradise bekend gemaakt. Deze mededeling komt een week na de bekendmaking van de rentree BMW in de DTM en de samenwerking van de ITR met de Amerikaanse NASCAR/GrandAm-organisatie.

Tekst en Foto: Willem J. Staat

100515_24h_nbr_bmw_26.jpg
Wordt de huidige M3 een universeel concept voor DTM, GrandAm en V8 Supercars?

BMW bevestigt belangstelling voor V8 Supercar-concept!
BMW Motorsport heeft bevestigd dat men in de afgelopen periode uitgebreide gesprekken met Mark Skaife van de V8 Supercar-organisatie heeft gevoerd. Zodra het toekomstconcept van V8 Supercars gepresenteerd wordt, zal men dit BMW Motorsport uitgebreid onder de loep nemen. Een woordvoerder: “In het kader van onze rentree in de DTM in Europa nemen wij een voorstel dat binnen het concept van BMW Motorsport en V8 Supercars past serieus in overweging. Wij kijken niet naar iets dat speciaal voor de markt hier bestemd is”

BMW is de eerste fabrikant die na de presentatie van het V8 Supercar concept enkele weken geleden, serieus contact heeft opgenomen met de V8 Supercar-organisatie. De woordvoerder van BMW Motorsport verklaarde dat de bal nu in handen van Mark Skaife ligt om tot overeenkomst met de andere fabrikanten(Ford en Holden) te komen. Mark Skaife bevestigde dat er serieus met BMW gesproken wordt maar onthield zich verder van enig commentaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet