Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercars klaar voor finale op Assen

101020_versluis

Komend weekend vinden op het TT-Circuit van Assen de SLAM!FM Finaleraces plaats. De SLAM!FM Finaleraces zijn traditioneel het decor voor de ontknoping van het kampioenschap van de Dutch Supercar Challenge. In de verschillende divisies is de spanning om te snijden, waardoor spectaculaire races op voorhand al gegarandeerd zijn. Bovendien is er een boeiend voorprogramma, met de Bridgestone Special Open Trophy, de Lotus Cup Europe en de Legends Cars Cup.

Tekst en foto’s: PR

De GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge is dit seizoen een waar spektakelstuk. Maar liefst zeven verschillende deelnemers mochten dit jaar al de hoogste trede van het podium beklimmen, waaronder geroutineerde coureurs zoals Martin Short en Cor Euser. 2010 lijkt echter het seizoen te zijn waarbij ook nieuwe coureurs zich aan de top melden. Zo wonnen Dave Basu en Danny Werkman al een race en zijn het momenteel Peter Versluis en Alex van ’t Hoff die het klassement aanvoeren.

Voor Versluis is 2010 het derde seizoen in de Dutch Supercar Challenge. Na vele jaren autocross kwam de succesvolle ondernemer in 2008 in contact met de DSC. Eerst reed Versluis met een Corvette Z06 GT3, maar sinds 2009 komt er elk weekend een schitterende Ferrari F430 GT2 uit de trailer rollen. 2009 was daarbij een leerjaar voor Versluis, dat tijdens de Finaleraces destijds bekroond werd met een overwinning tijdens de zondagrace. Dit seizoen won Versluis al driemaal, en is hij met in totaal 200 punten de trotse aanvoerder van het klassement van de GT-divisie. Versluis dankt dit puntenaantal vooral aan zijn zeer constante presteren dit seizoen.

101020_hoff

Toch zijn er toch nog kapers op de kust voor Versluis. Eén daarvan is misschien wel de verrassing van dit seizoen, Alex van ’t Hoff. Van ’t Hoff stapte deze winter namelijk over naar een Mosler MT900 GT3, een auto waarvan bekend is dat hij niet voor iedereen makkelijk te besturen is. Tijdens de eerste races was Van ’t Hoff dan ook nog niet helemaal voorin het veld te vinden, maar gaandeweg het seizoen vorderde scoorde de Mosler-coureur steeds meer podiumplaatsen. Een overwinning zat er tot op heden nog niet in, maar daar zou op Assen nog wel eens verandering in kunnen komen.

101020_cor

Gevaarlijke outsider voor het kampioenschap is Cor Euser. De ervaren coureur, die dit jaar zijn dertigjarig jubileum in de autosport vierde, had een lastige seizoenstart maar liet tijdens het vorige evenement op Spa Francorchamps zien dat hij nog niet uitgevlakt moet worden voor de titel. Overigens zijn er in de GT-divisie veel kanshebbers voor een overwinning op Assen. Zo is Robert de Graaff van de partij van de ETEC-Viper, komt de Engelsman Rick Wood met een spectaculaire Opel Astra DTM en mag er vanuit het Mosler-kamp veel verwacht worden van Berry van Elk. Bovendien keert Martin Short terug in de klasse. Hij debuteert met een nieuw type Mosler, de Mosler Cup-versie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet