V8 Supercars

V8 Supercars: Gold Coast 600 wordt enorm spektakel dit weekend!

De voorbereidingen voor de Armor Gold Coast 600 in Surfer’s Paradise verlopen op volle toeren. Gisteren maakten alle deelnemende 58 rijders in het plaatselijke themapark Movieworld met elkaar kennis. Er wordt dit weekend enorm veel spektakel verwacht. Veteraan Russell Ingall verwacht nogal wat schades!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Edge Photographic

gc600_drivers_lunch-10-20130
De deelnemers aan de Gold Coast 600 vermaakten zich gisteren
uitstekend in Movieworld in Surfer's Paradise.

Gold Coast 600 tweede seizoenshoogtepunt
Na de Supercheap Auto Bathurst 1000 KM wordt de Gold Coast 600 het tweede seizoenshoogtepunt in het V8 Supercar-seizoen. Na het A1 GP drama van 2009 wist de V8 Supercar-organisatie het evenement te redden. In principe hadden de Australiërs een luxeprobleem. Er was een prachtig stratencircuit alleen ontbrak het door allerlei politieke en financiële strubbelingen in Champcar, IRL en A1 GP aan een internationaal aansprekende raceklasse. Gelukkig beschikten de Australiërs over de spectaculaire V8 Supercars en men besloot de aantrekkingskracht van het evenement voor de fans te verhogen, door een groot aantal internationale toprijders bij de diverse teams onder te brengen! Het succes lijkt nu al voorgeprogrammeerd.

Voor a.s. weekend staan er op Surfer’s Paradise zowel zaterdag als zondag een wedstrijd van maar liefst 102 ronden op het programma. Voor 2010 heeft men het circuit iets aangepast. De lengte bedraagt nu 2.984 km. De topsnelheid van de V8 Supercars zal op de rechte stukken ongeveer 260 km/u bedragen. Vorig jaar werden de wedstrijden door Mark Winterbottom en Jason Bargwanna gewonnen.

V8 Supercar-veteraan Russell Ingall over de aanpassingen op Surfer’s Paradise: “Het inkorten van Surfer’s Paradise betekent dat de gemiddelde snelheid en de kans op een crash groter is. Voor de buitenlandse toprijders betekent de V8 gewoon een ander soort auto waarmee ze kunnen racen. Ik denk dat de vaste V8 coureurs een paar verrassingen wacht. Het wordt een “Survival of the Fittest” en diegenen die hun auto uit de muur weten te houden hebben een kans om te winnen. Heel veel auto’s zullen er na beide wedstrijden erg tweedehands uitzien.”

surfers_paradise

De huidige configuratie van Surfer's Paradise.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet