DNRT

DNRT: Jan Lammers wint bij ‘pret-debuut’ Westfield Cup, Claeijs kampioen


westfield_17102010

De gelukkigste man van de dag was natuurlijk de nieuwbakken kampioen Claeijs: “In de vrije training heb ik geen risico’s genomen. De baan was wat glad en ik wist niet of dat door een oliespoor of door ijsvorming kwam. Ik wist wat me te doen stond: finishen bij de beste vijf. De training heb ik daardoor heel voorzichtig aangepakt en spaarde me voor de kwalificatie, want dan zou de ijsvorming in elk geval weg zijn. De kwalificatie begon ik op nieuwe banden en was in de eerste ronden aan het knallen. In de vierde ronde ging mijn spatbord eraf maar ik wist dat mijn rondetijd voldoende was voor een plaats bij de beste drie. Door de straf van Lammers werd dat zelfs de pole position.”

“In de eerste race had ik er vrede mee dat Jan sneller was. Ik moest vooral Wellink voor blijven, want hij was mijn belangrijkste concurrent. Dat lukte in de openingsfase goed, maar in de laatste drie ronden was er een groot oliespoor over de hele baan neergelegd. Mijn eerste gedachte was: het zal toch niet gebeuren dat dit tussen mij en het kampioenschap gaat komen! Ik deed het daardoor rustiger aan totdat Wellink weer erg dichtbij kwam. Het was op dat moment weer wat minder glad en ging ik weer gas geven en hield ik hem achter me.”

“Dit is mijn eerste kampioenschap in deze klasse. Het eerste jaar was ik heel dichtbij en had ik veel punten, maar toen crashte ik de auto in de slotfase van het seizoen en kregen we hem niet meer op orde. Vorig seizoen begon ik slecht en duurde het even voordat ik het vertrouwen kreeg. Dit jaar ging vanaf de eerste dag snel, al viel ik in de eerste drie races telkens uit. Ik dacht op dat moment dat ik het kampioenschap wel kon vergeten maar sindsdien gaat het heel erg goed. Europees ging het wat minder, maar ik ben hartstikke blij met deze Nederlandse titel. Volgend jaar ben ik er absoluut weer bij, dit is gewoon de mooiste Cup van Nederland.”

Veel tijd om te rusten is er niet, want nu maakt de Westfield-karavaan zich op voor de grote finale op de Nürburgring in Duitsland. Die wedstrijd heeft aankomend weekend op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober plaats en telt mee voor de Westfield Euro Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet