DTM

DTM: Geheime test - vervangt Hankook Dunlop als bandenleverancier?

Bandentest 1

Na afloop van de DTM-race van gisteren klonk ook vandaag het geluid van de V8-motoren van Audi en Mercedes-Benz nog op het circuit van Hockenheim. Maar in plaats van de bekende bont bestickerde A4’s en C-Klasses reden er twee vrijwel volledig zwarte auto’s in de rondte, de respectievelijke testauto’s van Audi Sport en HWA. Doel van de testritten was het uitproberen van nieuwe banden, en wie ondanks de gebruikelijke preventietactieken van de fabrikanten (auto in de box, roldeur dicht) goed keek, zag dat er geen enkel opschrift op de gemonteerde slicks stond, anders dan gebruikelijk bij Dunlop, sinds 2000 de vaste bandenleverancier in de DTM. Inderdaad ging het dan ook niet om een test van Dunlop, maar van het Koreaanse merk Hankook, dat aast op een contract als bandenpartner voor de DTM.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Bandentest 2

Het eind vorig jaar voor één jaar verlengde contract tussen Dunlop en de DTM-organisatie ITR e.V. loopt aan het einde van dit seizoen af en het is in DTM-kringen bepaald geen geheim dat er naar andere kandidaten wordt gekeken om de plaats van Dunlop in te vullen. Omgekeerd ontplooit Hankook steeds meer activiteiten in de autosport en zou de status als bandenleverancier in de DTM voor het merk een enorme impuls op het gebied van imago en naamsbekendheid kunnen geven. Tot nu toe richtte Hankook zich in Europa vooral op de lange-afstandsracerij, ondermeer in de vorm van een samenwerking met het Duitse Farnbacher-team, dat met de Hankook-Ferrari opmerkelijk goed scoorde in de 24-uursraces van de Nürburgring en Le Mans.

Bandentest 3

Of Hankook inderdaad de status van bandenleverancier in de DTM krijgt, zal binnen afzienbare tijd worden beslist. Het ligt voor de hand dat ook de beide deelnemende merken wat dat betreft een stem in het kapittel hebben, en de test van vandaag zal daarbij zonder enige twijfel een belangrijke factor vormen. Gary Paffett reed met de Mercedes-Benz, Mattias Ekström testte de Audi A4 op Hankook-banden. Opmerkelijk: nergens was iets van een logo of een merknaam te herkennen. De banden werden aangevoerd in een witte vrachtwagen zonder opschrift, de Koreaanse bandentechnici waren allen in normale kleding gehuld en op de banden was zoals eerder gemeld ook niets te zien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet