NASCAR

NASCAR: Derde seizoenszege voor Jamie McMurray in Charlotte

Earnhardt Ganassi-coureur Jamie McMurray boekte afgelopen weekend in Charlotte zijn derde seizoenszege. McMurray behoort echter niet bij de Top 12 rijders die om de Chase naar de Cup strijden. HMS-coureur Jimmie Johnson behoudt de leiding in Chase naar de Cup.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

18-10_mcmurray_charlotte
Derde zege voor Jamie McMurray op Charlotte. Acht jaar geleden behaalde hij hier zijn
eerste overwinning.

Jamie McMurray kaapt waardevolle punten weg
Met een fraaie zege op Charlotte afgelopen weekend kaapte Earnhardt Ganassi-coureur voor de “Chase”-coureurs waardevolle punten weg. Na een herstart in de 314e ronde van de 334 ronden tellende wedstrijd nam McMurray voor de laatste maal de leiding met Kyle Busch in zijn kielzog. In 2002 behaalde McMurray tijdens ditzelfde evenement zijn eerste Sprint Cup-overwininning.Jamie McMurray: “Eigenlijk hebben we een fantastisch seizoen. Wij hebben successen in de grote wedstrijden behaald. Als je over een goede auto beschikt dan kun je dit soort inhaalmanoeuvres uitvoeren. Er zijn dagen geweest dat Kyle over dit voordeel beschikte. Dit keer had ik het gelukkig.”

Van de 334 ronden tellende wedstrijd reed de JGR-Toyota van Kyle Busch maar liefst 217 ronden aan de leiding. Kyle Busch: “Ik heb gewoon verloren. Ik had de beste auto op de baan en ging de gehele avond voluit. Ik ben degene die achter het stuur verantwoordelijk is, maar ik heb tijdens de wedstrijd gewoon de verkeerde afstellingen gemaakt. Het spijt mij voor de mensen in de werkplaats die zo hard werken.”

Na een spin in de 34e ronde zag Johnson zijn droom om vijfvoudig NASCAR-kampioen te worden bijna in rook opgaan. Binnen 100 ronden vond Johnson weer de aansluiting aan de koplopers en nam zelfs 15 ronden lang de leiding. Uiteindelijk eindigde Johnson als derde. Voor de Hendrick Motorsports-coureur was het zijn vierde achtereenvolgende Top 5 Finish in de Chase.

18-10_mcmurray_charlotte_2
McMurray in gevecht met Jimmie Johnson op Charlotte.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet