NASCAR

NASCAR: Indrukwekkende Nationwide zege Keselowski in Charlotte

Penske-coureur Brad Keselowski behaalde in Charlotte een indrukwekkende Nationwide-zege. Voor Keselowski maakte het niet uit of hij met oud of vers rubber reed. Op oud rubber pakte hij de zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

18-10_nationwide_keselowski_charlotte
Brad Keselowski behaalde voor het Team van Roger Penske een indrukwekkende zege
in de Nationwide series op Charlotte.

Indrukwekkende performance Keselowski
Voor Penske-coureur Brad Keselowski maakte het niet uit of hij op oud of op vers rubber reed. Met een voorsprong van 1.137 seconden maakte hij gewoon gehakt van zijn tegenstanders. Op Charlotte behaalde Keselowski zijn vijfde Nationwide zege dit seizoen en de elfde in zijn carrière. In de 149e ronde ging Keselowski voor een routinestop naar binnen. Vijf ronden later volgde er een neutralisatie. Keselowski: “Daar voelden wij ons heel goed bij.” Maar 18 ronden voor het einde moest er nogmaals geneutraliseerd worden. Kevin Harvick en Carl Edwards lieten in de 183e ronde verse banden monteren en vielen even naar de 11e en 12e plek terug. Daarna crashten Steve Wallace en Trevor Bayne. In de 192e ronde volgde de herstart. Keselowski, die nog steeds niet binnen was geweest behaalde op oude banden een indrukwekkende zege. Keselowski: “Ik kan mij vergissen maar ik geloof dat dit de beste wedstrijd uit mijn carrière is.”

Danica Patrick behaalde dankzij de coaching van Mark Martin haar beste Nationwide-resultaat en eindigde als 21e. Tevens werd op Charlotte bekend dat Patrick in 2011 voorlopig vier Nationwide wedstrijden voor het team JR voor rekening neemt.


18-10_patrick_charlotte
Beste resultaat voor Danica Patrick in Charlotte. Zij moet er nog eens over nadenken.

Uitslag
1. Brad Keselowski Dodge 200 ronden
2. Martin Truex Jr. Toyota 200 ronden
3. Justin Allgaier Dodge 200 ronden
4. Joey Logano Toyota 200 ronden
5. Clint Bowyer Chevrolet 200 ronden
6. Kyle Busch Toyota 200 ronden
7. Reed Sorenson Toyota 200 ronden
8. Aric Almirola Chevrolet 200 ronden
9. Ryan Newman Chevrolet 200 ronden
10.Kevin Harvick Chevrolet 200 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet