DTM

DTM: Timo Scheider pakt pole in de regen

Voor de negende maal in zijn DTM-loopbaan en voor de tweede keer dit seizoen start Timo Scheider vanaf de pole-position voor een DTM-race. Op het circuit van Hockenheim, voor de gelegenheid verkort tot 3,736 kilometer, pakte Scheider in de vierde en beslissende kwalificatieheat de pole. Daarmee staat er voor het eerst sinds Zandvoort in augustus weer eens een Audi op de eerste startplaats. Met Mike Rockenfeller in zijn 2008-Audi op de tweede plaats is zelfs de volledige eerste startrij in handen van Audi. Gary Paffett is de snelste Mercedes-Benz-coureur op de derde startplaats, gevolgd door Alexandre Prémat, die met zijn vierde plaats de goede prestatie van het Audi Sport Team Phoenix completeerde.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat


16-10_scheider_pole_hockenheim
Timo Scheider op weg naar de pole in Hockenheim.Mike Rockenfeller was op zaterdag in Hockenheim duidelijk de snelste man: hij stond aan kop na afloop van de tweede vrije training van 90 minuten op zaterdagochtend en was in twee van de vier kwalificatieheats eveneens de snelste. Toch moest hij in de vierde en beslissende heat uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Timo Scheider. Erg teleurgesteld was Rockenfeller niet: “Van tevoren had ik graag getekend voor een plek op de eerste startrij!” Timo Scheider refereerde aan zijn eerdere successen in Hockenheim, waar hij de afgelopen twee jaar telkens de DTM-titel won: “Hockenheim is voor mij met veel emotie verbonden. Hopelijk kan ik hier morgen een goede prestatie neerzetten en eindelijk de overwinning binnenhalen die ik eigenlijk op Oschersleben al had moeten hebben.”

16-10_gary_paffett_hockenheim
Gary Paffett was de enige Mercedes rijder tussen drie Audi's

De natte kwalificatie bracht een aantal verrassingen, zoals het feit dat Mattias Ekström, de enige Audi-coureur die voorafgaand aan Hockenheim tenminste nog een theoretische kans op de titel had, al in de eerste kwalificatieheat werd uitgeschakeld. Datzelfde lot trof ook de beide dames Katherine Legge en Susie Stoddart, alsmede de Chinees CongFu Cheng. Rockenfeller reed zoals gemeld de snelste ronde in Q1, gevolgd door Paffett, Scheider, Di Resta, Prémat, Winkelhock, Tomczyk, Green, Molina en Spengler.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet