Formido Swift Cup

Swift Cup: Game, Set and Match voor Niels Langeveld (lang)

10okt10-0116

Niels Langeveld is de opvolger van Pieter Schothorst als kampioen van de Formido Swift Cup. Hoewel hij na de eerste race werd teruggezet van plek 1 naar 5, was hij niet meer te achterhalen voor naamgenoot Niels Kool. Doordat Langeveld werd terug gezet, ging de overwinning in Race 1 naar Sven Snoeks. Die daarmee zijn eerste racewinst mocht vieren.


Tekst: Marc Kok
Foto: Chris Schotanus, Dirk van Zon, Coen v/d Nulft, Patrick van Oostveen, Tim Böhme, Erik Allis


_BFO6128

Kwalificatie: Langeveld op pole, Snoeks knap tweede
Tijdens de Formido Finaleraces verwelkomen we wederom Ertjo Buitenhuis en Kees Paulusma. Deze autosport-rookies hebben beiden dit seizoen al één keer eerder met Certainty Racing Team deelgenomen aan de merkencup met Suzuki’s. De twee zijn druk bezig met het zoeken van sponsors en hopen in 2011 een heel Dutch Power Pack-seizoen te kunnen racen.

Fryslan Boppe
"In tegenstelling tot Assen heb ik nu wel sponsorstickers op mijn Swift. Zo prijkt onder andere het Oant Moarn Café, de bar van mijn vader waarin ik werk, groot op het dak’’, zegt de zoon van de bekende weerman Piet Paulusma hoopvol. "Ik wil er inderdaad graag bij zijn komend jaar.’’ Naast de naam van Kees Paulusma prijkt op zijn voiture een opvallende vlag. "Ik wilde graag de Friese vlag, maar die had mijn team niet. Ik kon kiezen uit de Nederlandse en Italiaanse driekleur.’’ Lachend: "Ik heb voor de laatste gekozen.’’

Transfer Marcel Dekker
Het vertrouwde gezicht van Marcel Dekker moeten we daarentegen vanaf nu missen in de Formido Swift Cup. De regerend vice-kampioen van de Formido Swift Cup was er al vanaf de start van de klasse, Pasen 2007, bij. Na 27 raceweekenden en 54 Swift-races stapt Dekker nu over naar de Clio Cup, waar hij zich zaterdagochtend tijdens zijn debuut als 14de kwalificeerde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet