Formula Renault 2.0

NEC Formule Renaullt 2.0 reist af naar de Nurburgring voor beslissend finaleweekend

480_nec_prev_nurb_1

De Northern European Cup maakt zich op voor de achtste en allerlaatste ronde van dit jaar. Twintig Formule Renaults komen in het VLN weekend bijeen om de meest kostbare punten binnen te halen tijdens de laatste drie races van 2010.

Tekst en foto's: PR

De Belgische Ludwig Ghidi heeft een solide voorsprong opgebouwd in het Formule Renault 2.0 klassement en heeft een voordeel van 41 punten ten opzichte van zijn dichtstbijzijnde concurrent Mikkel Mac. De jonge Deen voor het Belgische team van Kurt Mollekens heeft een zware taak dit weekend. Hij moet namelijk niet alleen voor de leiding gaan, maar tegelijkertijd ook Jeroen Mul voor Van Amersfoort Racing van zich af weten te houden. Het beloofd een spannend evenement te worden, niet alleen omdat er nog 90 punten te verdelen zijn, maar ook omdat de onvoorspelbaarheid van de Nurburgring alle opties open laat.

De broertjes Schilling maken ondertussen een familiestrijd van het 2000 klassement binnen de Northern European Cup. Wanneer de heren teveel risico nemen, hebben ze niettemin een probleem: de als derde geplaatste Johann Ledermair heeft slechts 7 punten achterstand op de tweede en 33 op de eerste plek.

480_nec_prev_nurb_2

Voor de laatste ronde van het kampioenschap zijn een aantal nieuwe en bekende gezichten aan het startveld toegevoegd. Het Franse ARTA Engineering brengt een nieuwe Formule Renault 2.0 aan de start met Come Ledogard, terwijl MP Motorsport de veel ervarener Daniel de Jong en Karl Oscar Liiv meebrengt. Het 2000 klassement wordt bovendien bezocht door Leopold Ringbom voor het Finse P1 Motorsport en de Poolse F1 commentator Maurycy Kochanski.

Het VLN weekend vindt alleen plaats op vrijdag en zaterdag, waardoor het programma van het NEC behoorlijk vol zit met actie. De twintig formule wagens beginnen op vrijdagmorgen om 8 uur met 45 minuten vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 10.45 AM. De eerste race van dit evenement staat voor vrijdagmiddag om 13.55 gepland, de tweede en derde zullen op zaterdag om 10.25 AM en 16.25 PM verreden worden. De winnende coureurs en teams van dit seizoen zullen direct na de laatste race om 18.00 in het Eifel – Stadl gehuldigd worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet