Clio Cup

Clio Cup: titel voor Addie van de Ven, Olympisch goud voor Hans Bos (lang)

10okt10-0931

Het duel om de titel in de Dutch Renault Clio Cup bleef tot de laatste meters van de laatste race onbeslist. Addie van de Ven won de beslissende race tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort en greep daarmee de titel. Hans Bos stelde al op zondagochtend het kampioenschap in de Olympia Cup veilig. Daarmee revancheerde hij zich voor een jaar eerder, toen hij de titel op één puntje misliep. Met de titels voor Hans en Addie sloeg Aevitae Bleekemolen Racing een dubbelslag.


Text: Roy van der Laan
Foto: Raymond Zonneveld, Dirk van Zon, Chris Schotanus, Tim Böhme, Erik Allis, Coen v/d Nulft


Spannender dan het er in de Dutch Renault Clio Cup aan toeging kan niet. Bij het begin van de Hammerite Ultimate Races in augustus had Sandra van der Sloot één puntje voorsprong op Addie van de Ven. Toen de Wijzonol Trophy drie weken geleden van start ging, keek Addie wederom tegen één puntje achterstand aan. Tijdens de Formido Finaleraces was het niet anders.

dvz_cpz_finaleraces_clio_vandeven3_480

Ook deze keer liep Addie zijn achterstand al op zaterdagochtend in. Met zijn poleposition verdiende hij het puntje dat hem weer op gelijk niveau bracht met de regerend kampioen. Deze keer was er wel een verschil met de voorgaande weekends. Waar Addie de snelste trainingstijd liet noteren, kwam Sandra niet verder dan de elfde trainingstijd. Ze kon daardoor niet profiteren van de ‘reversed grid’, waarbij de top acht uit de kwalificatietraining in omgekeerde volgorde aan de eerste race begint.

Megacompetitief
Nog een stelling die we wel aandurven: competitiever dan het er in de Dutch Renault Clio Cup aan toeging kan niet.

10okt10-0012

In de training bleven er maar liefst dertien rijders binnen een seconde van de pole-tijd. De verschillen waren bijna niet te meten. Wilbert van den Burg kwam 0,002 seconde tekort op René Steenmetz, Sandra van der Sloot was 0,001 seconde minder snel dan Alexander Keijzers en Björn Cornelissen moest 0,001 seconde toegeven op Marcel Dekker.

Nieuwkomer
Daarmee hebben we meteen de nieuwkomer in het veld genoemd. Marcel Dekker was tot aan de Formido Finaleraces een topper in de Formido Swift Cup. De vrijdag voor de Finaleraces verkocht hij zijn Swift aan Nick Hummel, die zijn auto tijdens de vrije trainingen afschreef. Dekker, die sowieso door wilde groeien naar de Clio’s, vervroegde zijn debuut in de Dutch Renault Clio Cup daarmee met één raceweekend. Met een vijfde plek in de tweede race maakte hij meteen al een goede indruk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet