Dutch GT4

Dutch GT4: Phil Bastiaans kampioen (lang)

10okt10-0828

Phil Bastiaans is de nieuwe kampioen in het HTC Dutch GT4. De Limburger zorgt er met zijn titel voor dat Porsche voor het tweede opeenvolgende jaar het winnende merk is. Dat tot genoegen van Paul van Splunteren, naast teameigenaar van het winnende Team Bilderberg Porsche Eindhoven ook Porsche-dealer en initiatiefnemer van de ontwikkeling van de Porsche 997 GT4.
Duncan Huisman had tot het allerlaatste moment zicht op de titel. Maar ondanks winst in de hoofdrace moest hij genoegen nemen met het zilver. Voor Christiaan Frankenhout, de kampioen van vorig jaar, bleef de derde plek in de eindstand over.
Peter van der Kolk won de titel in de Legend Cup.


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Böhme, Chris Schotanus, Dirk van Zon en Erik Allis

10okt10-0785

Nog voordat er één meter was verreden van de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, had Duncan Huisman al drie punten aan zijn totaal toegevoegd. Het College voor Autosport Rechtspraak had uitspraak gedaan in een zaak uit de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Henry Zumbrink werd gediskwalificeerd in race 2, Zumbrink en zijn teamgenoot Danny van Dongen werden daarnaast uit de uitslag van race 3 gehaald. Van de toppers in het klassement profiteerde alleen Huisman daarvan. Aan de vooravond van de Formido Finaleraces was de stand dus nog spannender dan iedereen aanvankelijk dacht. Phil Bastiaans voerde de tussenstand aan met 120 punten, slechts twee meer dan zijn achtervolgers Duncan Huisman en Christiaan Frankenhout. Henry Zumbrink, die aanvankelijk nog een theoretisch kansje op het kampioenschap had, was nu definitief uitgeschakeld.

10okt10-1174
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet