NASCAR

NASCAR: Tony Stewart houdt met zege op Fontana Chase volledig open

Met een zege op Fontana houdt Tony Stewart de “Chase” naar de Cup volledig open. Teameigenaar-coureur Tony Stewart pakte in de 188e ronde de leiding in de wedstrijd en stond die niet meer af. Clint Bowyer en Jimmie Johnson eindigden als tweede en derde. Johnson behoudt de leiding in de puntenstand.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

tony_stewart_fontana
Tony Stewart pakte zijn 39e NASCAR-zege en de tweede dit seizoen op Fontana.


Tony Stewart houdt titelstrijd volledig open
Tony Stewart pakte in de 188e ronde de leiding in de wedstrijd en stond die niet meer af. Ook Stewart lijkt nu aanspraak te kunnen gaan maken op een derde NASCAR titel. Tony Stewart: “Wij gaan er gewoon voor en geven het niet op. Misschien dat wij wat hulp nodig hebben maar ons team doet alles wat binnen haar vermogen ligt. Ik ben er trots op.” Saillant detail is dat de motoren van Stewart Haas Racing door het team van Hendrick Motorsports gebouwd worden. Voor Stewart was het zijn tweede overwinning dit seizoen en de 39e in zijn carrière. Tevens was het de allereerste zege van Stewart op Fontana. In de stand om de Chase naar de Cup steeg Stewart maar liefst vijf plaatsen.

Stewart kreeg de leiding in handen nadat NASCAR in de 184e ronde voor “debris” neutraliseerde. Op dat moment reed de RCR Chevrolet van Clint Bowyer op kop. Clint Bowyer trok de neutralisatie in twijfel. “Er was op de baan niets te zien.” Bowyer moest enkele weken geleden maar liefst 150 punten inleveren en werd daardoor kansloos in de titelstrijd. Bowyer: “Het enige dat ik wil doen is mijzelf rehabiliteren!”

Ook Jimmie Johnson maakte na een laatste neutralisatie vijf ronden voor het einde nog aanspraak op de zege maar moest zich met een derde plaats tevreden stellen. Johnson: “Je wilt natuurlijk in Victory Lane eindigen maar als je elke week in de top 3 eindigt en kans blijft maken is dat dik in orde.”

stone_loggins_fontana
Sharon Stone en Grammy Award winnaar Kenny Loggins waren enthousiast over
NASCAR


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet